Gemeente Smallingerland

Presentatie schipper en bemanning Drachtster Skûtsje 29 december 2003

PRESENTATIE SCHIPPER EN BEMANNING AAN DRACHTSTER PUBLIEK

We mogen gerust stellen dat het resultaat in de SKS-competitie in 2003 zeer bijzonder te noemen is. De prestaties van dit seizoen passen prima binnen het streven naar meer bekendheid in Drachten en omgeving (zie hiervoor ook de website www.skutsjesilen.nl). Een goede reden om het skutsje, de schipper en de bemanning in een feestelijke entourage aan het Drachtster publiek voor te stellen.

Daarom zal it Skutsje fan Drachten van maandag 5 januari tot woensdag 7 januari a.s. voor het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat liggen (gepavoiseerd en verlicht)

Ter gelegenheid van de NIEUWJAARSRECEPTIE van de gemeente zullen de volgende activiteiten plaats vinden:


1. 5 januari nieuwjaarsreceptie 16.00-18.00 uur met oa. presentatie schipper/bemanning en optreden shanty-koor ROEFKESJONGERS.


2. 6 januari 14.00-18.00 uur permanente presentatie in de hal van het gemeentehuis en open schipop het skutsje, natuurlijk onder genot van DrachtsterVaartWater.


3. 7 januari 14.00-21.00 uur permanente presentatie in de hal van het gemeentehuis en open schipop het skutsje, natuurlijk onder het genot van DrachtsterVaartWater met om 16.30-18.00 uur en 19.30-21.00 uur SKUTSJELEVEN en ROEFKESJONGERS.

Skutsjeleven in de hal van het gemeentehuis wordt op zeer amusante wijze verzorgd door Hans Vermeulen van SKUTSJEMUSEUM-Earnewald, dat ook een permanente expositie verzorgt tijdens deze dagen. Behalve een uitgebreide fotocollectie van het afgelopen skutsje-seizoen zijn ook De Vrienden van it skûtsje fan Drachtenen de Watersportvereniging Drachten-Veenhoop deze dagen aanwezig om u te informeren over alles wat Drachten met water en het skutsjesilen heeft. NIEUWE DONATEURS ONTVANGEN BIJ AANMELDING EEN PET MET HET (NIEUWE) LOGO.