Ingezonden persbericht


Veel innovaties op komende Horecava in Amsterdam RAI

De horecabranche heeft het niet gemakkelijk. Voor ondernemers is het juist nu belangrijk om na te gaan hoe zij hun rendement kunnen verbeteren. Nieuwe innovaties en praktische oplossingen helpen daarbij. De 600 exposanten op de Horecava 2004 presenteren samen meer dan 200 nieuwe producten en diensten. In de HorecavArena, het nieuwe theater, staat de beleving van het vak centraal met demonstraties van barista s (koffiespecialisten), flair bartenders en Italiaanse kampioenpizzabakkers. Ook foodtrends als Australian Bushfood en Fingerfood zijn er te proeven. Horecava 2004 vindt plaats van maandag 5 tot en met donderdag 8 januari 2004 en alleen vakbezoekers krijgen toegang. Graag nodigen we u uit voor de persbijeenkomsten op maandag 5 januari:

Persontbijt Horecava 2004 (9.30 10.15 uur in de ParkBrasserie) U krijgt het laatste Horecavanieuws van beursmanager Susanna Goossens. Daarna lanceert mevrouw A. Jorritsma de nieuwe hotelclassificatie. Alle 2300 hotels in Nederland krijgen een nieuwe beoordeling en indeling naar sterren. Het nieuwe classificatiesysteem is ontwikkeld binnen de klankbordgroep hotels van Koninklijk Horeca Nederland, het bedrijfschap Horeca en Catering en de ANWB. Doel is dat consumenten een beter inzicht krijgen in het luxeniveau van hotels. De heer Vianen van het bedrijfschap en de heer Ezinga van Koninklijk Horeca Nederland geven achtergrondinformatie. Daarna reikt mevrouw Jorritsma als voorzitter van de Nederlandse Hotel Classificatie het vernieuwde hotelschild uit aan de directeur van het eerste geclassificeerde hotel. Ze plaatsen samen het schild naast een symbolische hoteldeur.

Officiële opening Horecava (10.30 11.30 uur, Forumzaal RAI Congrescentrum) Eerst is er het openingsdebat over de toekomst van de horecabranche. Onder leiding van Jort Kelder discussiëren vier spraakmakende horecaondernemers over de toekomst van de horeca. Dat zijn Leo van Eeghem (restaurant Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en voorzitter sector Restaurants KHN), Michael Levie (NH Hotels), Phillipe Vorst (New York Pizza) en Paul Bringmann (La Place).

Daarna volgt de uitreiking van de Horecava Innovation Award, de prijs voor de beste innovatie in de branche. Dertien bijzondere inzendingen zijn genomineerd, waaronder de friettegel, zoete sushi s, het eerste witte trappistenbier ter wereld, een elektronisch rondrijdende bar, een keukenventilatiesysteem op ultravioletlicht en een verlichtingssysteem aansluitbaar op de muziekinstallatie.

Opening HorecavArena met culinaire act van showkok Ramon Beuk (12.30 uur)

Perskamer en parkeren
Tijdens deze Horecava is de perskamer Parkhal geopend. Hier krijgt u op vertoon van uw perslegitimatie toegang tot de Horecava én Wine Professional en heeft u ook toegang tot bovengenoemde activiteiten. Voor parkeerfaciliteiten, de persagenda (met persbijeenkomsten van andere organisaties), de persmap of andere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Anita Kanters, tel.: 020 - 549 1212 of 06-5425 5354. Ook vindt u meer informatie op www.horecava.nl . De Horecava is van 5 tot en met 8 januari iedere dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur.