Politie Gelderland-Midden

Laag-Soeren; man omgekomen bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 04-01-2004

Op de Kanaalweg in Laag Soeren is zondagavond 4 januari omstreeks 17.00 uur een 54-jarige inwoner uit Laag Soeren om het leven gekomen. De auto die de man bestuurde, raakte door vooralsnog onbekende oorzaak te water. De auto is op zijn kop in het kanaal terecht gekomen en verdween helemaal onder water.

Gealarmeerde politieagenten zijn direct te water gegaan, om de inzittende uit het voertuig te halen. De ijzige kou en een weliswaar dunne, maar zware ijslaag maakte redding van het slachtoffer op dat moment echter onmogelijk. Met assistentie van de brandweer van de gemeente Rheden en duikploegen van de Hulpverleningsregio Gelderland-Midden lukt dat daarna wel. Hoewel direct is begonnen met reanimeren, is het slachtoffer overleden.

Toedracht
Naar de exacte toedracht van het ongeval wordt nog een onderzoek ingesteld. Getuigen verklaren dat de bestuurder om onduidelijke reden rechts van de weg terecht kwam en bij het terugsturen naar de overkant van de weg schoot en te water is geraakt. Ook wordt niet uitgesloten dat het slachtoffer, voordat hij te water raakte, onwel geworden is en mogelijk al voor dat hij te water raakte overleden zou zijn. De verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Daarbij hebben zij vanavond nog de sporen in beeld gebracht. Deze zullen nader worden geĂŻnterpreteerd en geanalyseerd en worden vergeleken met de verklaringen over de toedracht van het ongeval. Waar nodig zal maandag bij daglicht het sporenbeeld verder worden bekeken.

Getuigen, die de politie meer kunnen vertellen over dit ongeval, worden dringend verzocht contact op te nemen met nummer 0900 - 8844.

Multidisciplinaire inzet
Met betrekking tot de inzet van de brandweer en andere diensten van de Hulpverlening Gelderland-Midden wordt verwezen naar een uitgebreid persbericht dat eerder vanavond is uitgegeven. Voor een toelichting op de inhoud van dit bericht of het alsnog toezenden hiervan kan contact worden opgenomen met de voorlichter van dienst, telefoonnummer 026 - 3556100.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---