Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-01-2004 - Persberichten District II

BRAND IN CARAVAN
MEERKERK- Een 30-jarige man uit Meerkerk is gewond geraakt. In de nacht van zondag op maandag 5 januari bevond hij zich in een caravan aan de Broekseweg. Toen hij televisie keek, kwam er opeens rook vanuit het slaapvertrek. Korte tijd later stond de gehele caravan in brand. De man pakte een stoel en gooide deze door de ruit van de caravan. Vervolgens klom hij uit de caravan. De man sneed zich hierbij. Hij moest met de ambulance worden vervoerd naar het Beatrixziekenhuis met snijwonden. Hij heeft geen brandwonden opgelopen. De brandweer kwam ondertussen om de brand te blussen en te voorkomen dat de brand zou overslaan naar nabijgelegenpanden. De brand was snel meester en is niet overgeslagen. De caravan is volledig uitgebrand.

DRIE GEWONDEN BIJ ONGEVAL
GORINCHEM- Tijdens een ongeval op zondagavond 4 januari zijn drie personen gewond geraakt. Een 36-jarige automobilist reed vanaf de eigen weg van een bouwmarkt de Nieuw Wolpherensedijk op. Op de kruisende weg kwam een 33-jarige automobilist uit Rotterdam aanrijden. De twee autos botsten tegen elkaar en raakten beschadigd. De 36-jarige man kneusde zijn arm en werd overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De 33-jarige man werd met gekneusde ribben naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. Bij één van de personen zat een 37-jarige vrouw uit Gorinchem in de auto. Zij werd met hoofdpijn overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM- Een 33-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. De man reed in de nacht van zondag op maandag 5 januari over de A15. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man moet zijn rijbewijs voorlopig inleveren.