Utrecht stad 10.10 uur

Utrecht 05-01-2004 - Persberichten district Utrecht stad

Snelheidsovertreder
UTRECHT Op maandag 5 januari is een 27-jarige autobestuurder uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid. De man reed over de Rijksweg A27 richting Hilversum. Omstreeks 04.15 uur werd hij staande gehouden, nadat hij de maximaal toegestane snelheid had overtreden. De hoogst gemeten snelheid was ongeveer 165 km/h, terwijl 100 km/h was toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal tegen de man opgemaakt.

Onder invloed
UTRECHT Op maandag 5 januari is een 44-jarige autobestuurder uit Blaricum bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 03.05 uur reed de man over de St. Laurensdreef richting de Vechtsebanen. De man werd staande gehouden, waarna uit controle bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Bij een ademanalyse op het bureau blies de man 375 ug/l, waarna hij een rijverbod van 3 uur en een bekeuring van 190,- heeft gekregen.

Aanrijding met letsel
UTRECHT Op zondag 4 januari heeft een ongeval plaatsgevonden op de Graadt van Roggenweg.

Omstreeks 15.40 uur reed een 22-jarige automobilist uit Utrecht op de linkerrijstrook in de richting van het Westplein. Naast hem reed een 35-jarige automobilist uit Utrecht over de middelste rijstrook, komende uit de richting van de Weg der Verenigde Naties. Om nog onbekende reden verloor de 35-jarige man de macht over het stuur, waarna hij begon te slingeren. Hierdoor reed hij tegen de rechterzijde van de auto van de 22-jarige man, die hierdoor tot stilstand kwam op de tramrails. De 35-jarige man reed tegen een seinpaal, waarna hij ook tot stilstand kwam op de tramrails, waarbij het hek van de trambaan beschadigd raakte. Als gevolg van de aanrijding liep de 35-jarige man rugletsel op. Zijn auto is weggetakeld. De 22-jarige man bleef ongedeerd.

Onder invloed
UTRECHT Op zondag 4 januari is een man bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 04.50 uur reed een 34-jarige automobilist uit Ede over de Biltstraat. Na controle bleek de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde, waarna een ademanalyse werd afgenomen op het politiebureau. De man blies 350 ug/l, waarna hij een rijverbod van 3 uur en een bekeuring van 190,- heeft gekregen.

Gevecht in horecagelegenheid
UTRECHT Op zondag 4 januari heeft een gevecht plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Potterstraat.

Omstreeks 01.30 uur brak een gevecht uit tussen 2 groepen feestgangers. De reden hiervoor was onduidelijk. Het gevecht ontstond op de dansvloer waarbij verschillende betrokkenen letsel opliepen. Twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Harmelen en een 16-jarige jongen uit Haarzuilens, zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Onder invloed
UTRECHT Op zondag 4 januari reed een 41-jarige automobilist uit Vleuten omstreeks 00.30 uur over de Maarssenseweg in de richting van Vleuten. Een 21-jarige automobiliste uit Middenbeemster reed in tegenovergestelde richting. De 41-jarige man was onder invloed en slingerde erg, waardoor hij op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hierdoor ontstond een aanrijding, maar door de hevige sneeuwval was de snelheid van beide autos zo laag, dat er geen letsel bij de betrokkenen is ontstaan. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd weggetakeld. De 41-jarige man blies bij een ademanalyse 710 ug/l, waarna zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opengemaakt.