Eemland zuid 09.15 uur

Utrecht 05-01-2004 - Persberichten district Eemland zuid

Overlast: vier aanhoudingen

AMERSFOORT Op zondag 4 januari werden vier verdachten aangehouden na een overlastmelding.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Aristotelesstraat vier jongeren voor overlast zorgden. Zij hadden de radio van één van hun twee autos te hard staan. Ter plaatse spraken politiemensen de jongelui aan en verzocht hen weg te gaan. Zij gingen daarop weg.

Bij het even later navragen van de kentekens van de autos bleek dat zij beiden van diefstal afkomstig waren. De autos werden kort daarna geparkeerd aangetroffen op de Liendertseweg. De vier verdachten, één jongen van 15, twee van 17 jaar en een vrouw van 19 jaar, werden in de omgeving aangehouden. De vrouw was afkomstig uit Hooglanderveen, de jongens uit Amersfoort.

Eén van de autos was op 4 januari in Gelderland gestolen, de andere stond sinds 1 januari 2004 als gestolen gesignaleerd voor de politie Gooi en Vechtstreek. De vier verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Vechtpartij

AMERSFOORT Op zondag 4 januari werd een man aangehouden na een vechtpartij in een horecagelegenheid.

Rond 20.30 uur bevond een 40-jarige man uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid aan de Sint Jorisstraat. Hij was daar samen met zijn vriendin. Zijn vriendin had last van een handtastelijke man en zei daar wat van. Even later wilde de vervelende man een barkruk naast de Amersfoorter pakken. Die zij dat hij dat kon doen, maar dan wel weg moest wezen. Daarop kreeg de Amersfoorter een kopstoot op zijn neus, werd geslagen en bedreigd met een glas.Vervolgens sprongen omstanders tussen beiden.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte, een 31-jarige man uit Amersfoort, werd even later voor de horecagelegenheid aangehouden. De 40-jarige Amersfoorter deed aangifte van mishandeling.

Stankoverlast leidt naar hennepkwekerij

AMERSFOORT Op zondag 4 januari heeft de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van klachten van stankoverlast heeft de politie rond 16.30 uur een onderzoek ingesteld in een box van een woning aan de Purpervlinder. In de box werd geen hennep aangetroffen, maar wel goederen benodigd bij de hennepteelt.

Vervolgens werd aangebeld bij de woning van de eigenaar van de box. Daarbij kwam de politiemensen een henneplucht tegemoet. In de woning troffen zij 280 hennepplanten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 32-jarige bewoner werd in zijn woning aangehouden.

Glad

LEUSDEN Op zondag 4 januari raakten een motorrijder en twee autos bij een ongeval betrokken.

Rond 07.25 uur reed een 43-jarige motorrijder uit Utrecht over de Rijksweg A28. Onder het viaduct ter hoogte van Leusden, raakte de motorrijder in een slip en gleed met lage snelheid tegen de vangrail. Een 33-jarige automobiliste uit Apeldoorn zag het ongeval gebeuren en kwam de motorrijder te hulp. Daartoe stopte zij op de vluchtstrook. Zij hielp de motorrijder en op het moment dat beiden achter de vangrail stonden, kwam een 26-jarige automobiliste uit Nijkerk aanrijden. Ook zij raakte in een slip en botste tegen de op de vluchtstrook staande auto van de Apeldoornse. De motor werd niet geraakt.

Bij de aanrijding liep niemand letsel op, maar beiden autos raakten zwaar beschadigd. De motorrijder kon na hulp van de ANWB zijn weg vervolgen.