Ingezonden persbericht


MOTORRIJDERS ACTIE GROEP - belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht 5 januari 2004

Verkeersminister stelt motorrijders teleur

De Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders, is verbaasd over de reactie van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat. De MAG vroeg de minister in november om een reactie op het feit dat de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten een advies van haar voorganger, De Boer, naast zich neer had gelegd. In dit advies, van juni 2003, vroeg minister De Boer de VNG haar leden op de gevaren van de dynamische verkeersdrempel voor motorrijders te wijzen.

De MAG is van mening dat de dynamische drempel gevaar oplevert omdat deze onnodige risico's voor motorrijders met zich meebrengt. Wanneer de dynamische drempel door sensoren in het wegdek wordt geactiveerd, schieten er twee stalen balken uit het wegdek omhoog. Lichamelijk letsel of mechanische schade als gevolg van een verkeersremmer is voor de MAG onaanvaardbaar.

De MAG had de minister gevraagd welke actie zij zou gaan ondernemen om de gemeenten alsnog te informeren. In haar reactie heeft ze te kennen gegeven dat zij hiertoe niet zal overgaan omdat gemeenten autonoom kunnen handelen. De MAG kan daarvoor begrip opbrengen, maar vindt wel dat de gemeenten op de hoogte gebracht moeten worden van verkeersmeubilair dat onnodig gevaar voor
weggebruikers en daarmee mogelijke aansprakelijkheidsstelling van de gemeenten, met zich meebrengt.

De MAG overweegt op dit moment het advies van de VNG, om de gemeenten dan maar zelf te gaan informeren, ter harte te nemen. Over de wijze waarop deze actie(s) zullen plaatsvinden van de MAG in de tweede week van januari 2004 een besluit nemen.

EINDE BERICHT