Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-01-2004 - Persberichten District II

STROPEN
SLIEDRECHT- Op zaterdagavond, 27 december 2003, zagen politieagenten een man met een zaklantaarn schijnen in een weiland aan de Parallelweg. Toen hij de agenten zag reed hij in zijn auto weg. Na een controle bleek het te gaan om een 23 jarige man uit Hei- en Boeicop. Op dat moment konden de agenten de man niets maken. Omdat ze de zaak niet vertrouwden vroegen zij personeel van het Regionale Bureau Milieuzaken om een onderzoek in te stellen. Deze vonden op de plaats waar met de zaklamp was geschenen een eend, welke met een kogel was doodgeschoten. Na onderzoek bleek dat de 23 jarige man uit Hei- en Boeicop samen met een 23 jarige man uit Lexmond naar Sliedrecht was gereden. De 23 jarige man uit Lexmond had vijf eenden geschoten met een vuurbuks voorzien van een geluiddemper. Bij het zien van de agenten hield hij zich schuil. Zijn maat reed weg en werd door de agenten gecontroleerd. De vuurbuks is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

GREEP UIT KASSA
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM- Op vrijdagmiddag, 2 januari 2004, omstreeks 14.30 uur, werd een greep in de kassa gedaan bij een supermarkt aan de Westwal. Door moedig en kordaat optreden van een 25 jarige caissière uit Leerdam is de buit terecht. Een ongeveer 20 jarige onbekende vrouw kwam de winkel in en wilde geld wisselen bij de caissière voor het boodschappenkarretje. Op het moment dat de kassa openging deed zij tot twee keer toe een greep in de kassa. De vrouw rende de winkel uit met een aantal bankbiljetten in haar hand. De caissière achtervolgde de vrouw. Buiten kreeg de caissière de vrouw te pakken. Ze vielen allebei op de grond. De caissière pakte het geld af en wilde de vrouw aan houden. Op dat moment komt er een onbekende man aanlopen die bij de vrouw hoorde. Hij bedreigde de caissière, waarna het tweetal kans zag om in een rode auto te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Getuigen die iets gezien hebben of weten van de greep in de kassa, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ONTZEGGING
SLIEDRECHT- Een 30 jarige man uit Werkendam is aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 2 januari 2004, omstreeks 16.20 uur op de Rembrandtlaan. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

EENZIJDIG ONGEVAL
PAPENDRECHT- Een 19 jarige vrouw uit Zwijndrecht is door onbekende oorzaak met haar brommer tegen een geparkeerde auto gebotst. Dit gebeurde op zaterdagochtend, 3 januari 2004, omstreeks 02.50 uur, in de Savornin Lohmanlaan. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en heeft vermoedelijk haar been gebroken. Zij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.

BELEDIGING
SLIEDRECHT- Een 21 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens belediging van politieagenten. Dit gebeurde op zaterdagochtend, 3 januari 2004, omstreeks 02.55 uur op de Kerkbuurt. Hij was samen met vrienden nogal luidruchtig aanwezig. Toen hem werd gevorderd om zich te verwijderen vond hij het nodig om de politieagenten te beledigen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij ontkende de belediging. De politie denk daar anders over en maakt proces-verbaal op. Na verhoor is de verdachte in de loop van zaterdag 3 januari 2004 opnieuw aangehouden omdat hij nog een boete van 284 euro had openstaan. Omdat hij deze niet kon betalen is hij direct weer ingesloten om zijn straf uit te zitten.

VUURWERK
PAPENDRECHT- Vier jongens van 14, 2 keer 15 jaar en 16 jaar uit Papendrecht zijn aangehouden door politieagenten. Dit gebeurde op zaterdagmiddag, 3 januari 2004. Het viertal stond op het schoolplein aan de P. Zandtstraat. Dit is een niet getolereerde hangplek. Toen de gebiedsagent naar het viertal toeliep staken ze vuurwerk af en gingen er vandoor. Na een achtervolging, waarbij de gebiedsagent hulp kreeg van de surveillancedienst, werden ze aangehouden. Allen kregen een bekeuring voor het veroorzaken van overlast op het schoolplein. Bovendien kreeg de 16 jarige jongen een haltverwijzing voor het afsteken van vuurwerk.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM- Op zaterdagochtend, 3 januari 2004, omstreeks 04.20 uur, is op de Tiendweg een 33 jarige man uit Leerdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

SLIEDRECHT- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 01.10 uur, is op de Oranjestraat een 21 jarige man uit Sliedrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

GORINCHEM- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 01.50 uur, is op de Koningstabelstraat een 27 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

DRINKEN OP STRAAT
SLIEDRECHT- Een drietal jongeren uit Sliedrecht zijn bekeurd voor het alcohol drinken op straat. Dit gebeurde op zaterdagavond, 3 april 2004, op de Kerkbuurt. De jongens van 18 jaar uit Sliedrecht zaten achter een muurtje nabij de kerk te drinken.

WILDPLASSEN
HOORNAAR- Een 18 jarige jongen uit Noordeloos is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 02.30 uur op de Dorpsweg. Zijn broer kreeg een bekeuring wegens wildplassen. Hij bleef zich er mee bemoeien. Politieagenten vorderden hem tot twee keer toe weg te gaan. Toen hij dit niet deed werd hij aangehouden en ingesloten. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 180 euro. Nadat hij deze direct betaalde is hij heengezonden.