Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-01-2004 - Persberichten District I

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op vrijdagmiddag, 2 januari 2004, omstreeks 17.20 uur is op de Kamerlingh Onnesweg een 27 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man raakte betrokken bij een aanrijding. Hij verleende met zijn personenauto geen voorrang en kwam in botsing met een andere personenauto. Er ontstond materiele schade. In het bureau blies de man ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

HENDRIK IDO AMBACHT- Op zaterdagochtend, 3 januari 2004, omstreeks
01.40 uur, is op de Hendrik Ydenweg een 44 jarige man uit Ridderkerk aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaardingen een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op zaterdagochtend, 3 januari 2004, omstreeks 05.20 uur, is op de Keplerweg een 19 jarige man uit Sliedrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 00.30 uur, is op de Amalia van Solmsstraat een 52 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 01.40 uur, is op de Korte Kolfstraat een 45 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 01.40 uur, is op de Spuiboulevard een 56 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 03.40 uur, is op de Dokweg een 19 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van
1 uur heengezonden.

ZWIJNDRECHT- Op zondagochtend, 4 januari 2004, omstreeks 04.05 uur, is op de H.A. Lorentzstraat een 21 jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Tijdens het onderzoek bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

DIEFSTAL PERSONENAUTOS
DORDRECHT- Op vrijdagavond, 2 januari 2004, is tussen 18.45 en 19.00 uur vanaf de Van der Zaanstraat een zilvergrijze Mercedes Benz E 200, kenteken LN-PP-50 gestolen.

DORDRECHT- In de nacht van vrijdag 2 januari op zaterdag 3 januari 2004 is vanaf de van Limburg Stirumplantsoen een grijze Ford Escort, kenteken LH-JL-66 gestolen.

DORDRECHT- In de nacht van vrijdag 2 januari op zaterdag 3 januari 2004 is vanaf de Eisingahof een rode Opel Kadett, kenteken XY-91-GY gestolen

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT- In de nacht van vrijdag 2 januari op zaterdag 3 januari 2004 is ingebroken in een schuur van een lederwinkel aan de Kromme Elleboog. Nadat een deur werd geforceerd en een traliewerk is weggeknipt werden een (nog) onbekende hoeveelheid lederen tassen gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

AANSTEKER
DORDRECHT- Op zaterdagmiddag, 3 januari 2004, omstreeks 12.30 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat er op de Colijnstraat een man met een vuurwapen voor de deur van een woning stond. Politieagenten troffen een 39 jarige man uit Schiedam aan en hielden hem aan. Bleek dat de man geen echt vuurwapen bij zich had. Wel troffen de agenten in de woning een aansteker aan in de vorm van een vuurwapen. Hij verklaarde dat hij een geintjewilde uithalen door zijn vriendin het wapen te tonen. De verdachte deed afstand van de aansteker, welke voor bedreiging geschikt is en derhalve verboden is. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Op zaterdagmiddag, 3 januari 2004, omstreeks 15.45 uur, is in een winkel aan de Kolfstraat een 35 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. De man stal 3 walkmans met een totale waarde van 81 euro. Hij werd door een beveiligingsbeambte aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- Op zaterdagmiddag, 3 januari 2004, omstreeks 16.40 uur, kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Brouwersdijk waarbij gedreigd werd met een vuurwapen. Bleek dat er twee mannen aan het vechten waren. Deze mannen, 28 jaar uit Dordrecht en 19 jaar uit Zwijndrecht werden door politieagenten aangehouden. Er bleek geen sprake van bedreiging met een vuurwapen. In een woning aan de Brouwersdijk hielden de agenten een doorzoeking, maar daar werd geen vuurwapen aangetroffen. Bleek dat de vechtpartij was ontstaan over een onenigheid over een auto. De 19 jarige man uit Zwijndrecht is mogelijk illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie die een en ander onderzoekt. De 28 jarige man uit Dordrecht is na verhoor heengezonden.

INBRAAK WONING
DORDRECHT- Op zaterdag, 3 januari 2004, is op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Hallincqlaan. Men is binnengekomen nadat de deur en een raam werden geforceerd. Uit de woning werden een computer en sieraden gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

DUIF
DORDRECHT- Doordat een bestuurder van een personenauto remde voor een duif is een kop/staart aanrijding ontstaan. Dit gebeurde op zaterdagmiddag, 3 januari 2004, omstreeks 17.00 uur, op de Baanhoekweg. Een personenauto, bestuurd door een 38 jarige man uit Dordrecht remde voor een duif die op de weg zat. Een 43 jarige man uit Rotterdam die met zijn personenauto achter de man reed zag dit te laat en botste achter op zijn voorligger. De 38 jarige man, zijn 41 jarige vrouw en hun 19 maanden oude dochtertje die bij hem in de auto zaten hadden nekklachten. Het dochtertje werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Daar werd zij behandeld aan verkrampte nekspiertjes. Beide personenautos raakten zwaar beschadigd.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Een personenauto is uitgebrand. Dit gebeurde op zaterdagavond, 3 januari 2004, omstreeks 23.05 uur in de Hart Nibbrigstraat. De 20 jarige eigenaresse uit Papendrecht hoorde tijdens het starten een knal, waarna de auto in brand vloog. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.