Gemeente Zwolle

Nieuwjaarsbijeenkomst: gemeente Zwolle richt blik op het oosten

Op maandag 5 januari 2004 organiseert de gemeente Zwolle haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Van 19.30 tot 22.00 uur is iedere bewoner van Zwolle van harte welkom in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15, om samen met raad en college van de stad te toasten op het nieuwe jaar. Het belooft een spraakmakende bijeenkomst te worden, waarbij niet alleen veel te luisteren valt, maar ook veel te doen is. De jeugd staat centraal.

De gasten worden tussen 19.30 en 20.00 uur ontvangen met koffie en thee. Zij kunnen intussen genieten van een zogenaamde ´panna-knock-out-wedstrijd´ georganiseerd door TRAVERS. Panna is een onder jongeren zeer populaire voetbalvorm, waarbij de bal tussen de benen van de tegenstander doorgeschoten moet worden.

Verre Oosten
Om 20.00 uur opent burgemeester Henk Jan Meijer de nieuwjaarsbijeenkomst met een terugblik op 2003 en een vooruitblik op 2004. Dit doet hij samen met de nationaal doorgebroken Zwolse hiphop-groep Opgezwolle. Waar naartoe in 2004?! Het verre Oosten!

Voor ieder wat wils
Na deze spectaculaire opening wordt de avond in diverse zalen voortgezet. In de Burgerzaal speelt de vrolijke en swingende band Goeiesmorgens juffrouw Jannie. De mensen die rustig willen bijpraten, kunnen terecht in de Schepenzaal en de hal ervoor. Voor de actieve gasten is er de gelegenheid om een balletje trappen in de pannakooi op de binnenplaats.

Uitreiking Meester Willem Bartjens Prijs
De Meester Willem Bartjens Prijs is terug van weggeweest. De Regio VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal en de Stentor/Zwolse Courant hebben deze prestigieuze onderscheiding nieuw leven ingeblazen. Lezers van de Stentor/Zwolse Courant konden de afgelopen maand stemmen op drie Zwolse coryfeeën die de stad op een bijzondere wijze hebben uitgedragen. De genomineerden zijn: schaatser Erben Wennemars, festivalorganisator Niek van der Sprong en FC Zwolle. Op wie uw keuze is gevallen wordt om 21.00 uur in de Burgerzaal bekend gemaakt. De burgemeester reikt de onderscheiding uit.

Om 22.00 uur is de nieuwjaarsbijeenkomst ten einde.


---