Wageningen Universiteit

Persbericht

15 december 2003, nr. 091

Leermeesterprijs van het Wageningen Universiteits Fonds.

Wageningse studenten kiezen genomineerden voor de docent van het jaar

Ruim 600 studenten aan Wageningen Universiteit hebben meegedaan aan de verkiezing van vijf genomineerden voor de docent van het jaar. Dat is 16 procent van de stemgerechtigde studenten.
De verkiezing is uitgeschreven door het Wageningen Universiteits Fonds, voorafgaand aan de uitreiking van de Leermeesterprijs 2004. Op 6 januari 2004 wordt de winnaar van deze prijs bekend gemaakt.

De genomineerde docenten zijn (in alfabetische volgorde):
Dr. A.A.M. van Lammeren, Plantencelbiologie
Ing. G.J.W.C. Peek, Bodemkunde en geologie
Dr. ir. G. Schraa, Microbiologie
Dr. ir. R. Smit, Natuurbeheer en plantenecologie
A. Terlouw, Experimentele dierkunde

Een jury die bestaat uit zeven studenten, draagt uit de vijf genomineerden de winnaar van de Leermeesterprijs voor aan het bestuur van het Wageningen Universiteits Fonds.
Op 6 januari 2004 zal tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Studentenraad de winnaar bekend worden gemaakt. De prijs zal worden uitgereikt door ir. R.J. Tazelaar, voorzitter van het Wageningen Universiteits Fonds. De Nieuwjaarsborrel vindt plaats in het Wiskundegebouw, Dreijenlaan 4 in Wageningen vanaf 17.15 uur.

Met uitzondering van de eerstejaars studenten konden alle studenten via het digitale kiessysteem van Wageningen Universiteit en Researchcentrum hun stem uit brengen op een groslijst van 127 docenten. Deze lijst was samengesteld aan de hand van de onderwijsevaluatie aangevuld met suggesties van de studieverenigingen.

Het Wageningen Universiteits Fonds heeft de Leermeesterprijs ingesteld om goed onderwijs aan Wageningen Universiteit te bevorderen en goede docenten te honoreren. De prijs bestaat uit een oorkonde, het judicium en een replica van het beeld de Leermeester van Jan Praet, dat zich bevindt voor de hoofdingang van de Leeuwenborch.