Gemeente Amersfoort

Werk Liendertseweg schuift op naar Kruiskamp; gedeelte tussen Ringweg Kruiskamp en De Ruijterstraat op de schop

datum: 22 december 2003

Vanaf dinsdag 6 januari 2004 wordt er gewerkt aan de Liendertseweg in Kruiskamp. Het gedeelte in Liendert is intussen gereed. Om verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk aan de Liendertseweg in Kruiskamp gefaseerd uitgevoerd. De bedoeling is dat het totale werk nog voor de zomer wordt afgerond.

De Liendertseweg wordt op dinsdag 6 januari 2004 tussen de Ringweg Kruiskamp en De Ruijterstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleiding loopt via de Van Randwijcklaan. Fiets- en voetverkeer wordt via de Kortenaerstraat en De Ruijterstraat omgeleid. In principe blijven alle woningen bereikbaar. Waar nodig wordt met loopplanken gewerkt.

Het werk neemt ca. 12 weken in beslag en zal - als de weersomstandigheden meewerken - begin april gereed zijn. Daarna volgt het gedeelte tussen De Ruijterstraat en de kruising met de Pullstraat/ Banckertstraat. Later in de tijd wordt dat kruispunt bovendien voorzien van een verkeersplateau. Op eenzelfde manier wordt tenslotte de kruising Van Assenraadstraat/Scheltussingel aangepakt. De bedoeling is dat het totale werk voor de bouwvakvakantie afgerond is.

Reconstructie
Bij de herinrichting wordt ruimte gemaakt voor verkeersdrempels en fietspaden van rood asfalt aan weerszijden van de weg. Op het gedeelte tot aan de Evertsenstraat worden vrijliggende fietspaden aangelegd; op het volgende gedeelte - tot aan de kruising Pullstraat/Banckertstraat - gaat het om fietsstroken. Verder worden de voetpaden opnieuw betegeld en krijgt de rijbaan een nieuwe asfaltverharding. Ook het riool wordt aangepast. Tenslotte worden bomen geplaatst. De nieuwe aanplant vervangt voor een deel de bomen die moeten wijken voor de herinrichting, maar vormt voor een deel ook een uitbreiding op de bestaande bomen.

Informatievoorziening
De uitvoeringstekeningen van het werk aan de Liendertseweg liggen ter inzage bij stadsinformatiecentrum De Observant (Stadhuisplein 7). Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden via www.amersfoort.nl. en in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten. Voor meer informatie over de uitvoering van het werk aan de Liendertseweg, kan contact opgenomen worden met de Servicetelefoon, 033 - 469 48 69.