Gemeente Eemsmond


Persberichten
Recente persberichten

Nieuwjaarsreceptie Eemsmond op 6 januari 2004
woensdag 24 december 2003

Op dinsdag 6 januari 2004 vindt de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eemsmond plaats van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Voor deze receptie zijn alle inwoners van de gemeente Eemsmond van harte uitgenodigd. De receptie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. Tijdens de receptie vindt de uitreiking van de Culturele Prijs en een optreden van Edit van der Burg plaats.

Culturele Prijs 2003
Het gemeentebestuur van Eemsmond kent ieder jaar de culturele prijs toe aan een persoon of groep, die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van cultuur. De winnaar van de culturele prijs woont in de gemeente Eemsmond en heeft in een het oog springende prestatie geleverd op het culturele vlak, of heeft zich in belangrijke mate op bestuurlijk of organisatorisch terrein verdienstelijk gemaakt voor de cultuur in zijn algemeenheid. De Culturele Prijs 2003 is toegekend aan de heer Holtman, vanwege zijn vele werkzaamheden op cultureel gebied. Hij heeft meegewerkt aan diverse publicaties over cultuur, waaronder het boekje "Cultuurwandelingen in de gemeente Eemsmond". Daarnaast is de heer Holtman lid van diverse commissies en verenigingen op cultureel gebied.

Optreden dwarsfluitiste Edit van der Burg
Tijdens de receptie treedt Edit van der Burg op. Zij speelt op haar dwarsfluit onder andere de volgende stukken "Kellemesen" van Mosonyi; "Ave Maria" van Schubert en "Variations on a theme by Rossini" van Crojin. Edit van der Burg heeft in 2003 de eerste prijs gewonnen in groep C van het Nationaal Fluitconcours voor de Benelux.