Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert Jam Pack

Driemaal zoveel muziekmateriaal voor revolutionaire nieuwe muzieksoftware GarageBand

Bunnik, 6 januari 2004 Apple introduceert Jam Pack, een aanvullend muziekpakket voor GarageBand, de revolutionaire nieuwe software van Apple voor het maken van muziek. GarageBand is vandaag aangekondigd als onderdeel van iLife '04. Jam Pack verdrievoudigt de hoeveelheid muziekmateriaal voor zowel ervaren muzikanten als beginners. Het pakket bevat meer dan 2000 extra loops, waaronder vele voor hip-hop en elektronica; meer dan 100 extra software-instrumenten, waaronder een concertvleugel en 12-snarige gitaren; meer dan 100 extra basisinstellingen voor effecten van professionele kwaliteit; en 15 extra gitaarversterkers voor onder andere surf-, grunge-, heavy blues- en atmosferisch geluid.

Met GarageBand heb je meer dan 50 muziekinstrumenten, een studio vol professionele musici en de beste opnametechnici tot je beschikking, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. 'Met Jam Pack breid je GarageBand nog verder uit met nog meer instrumenten, loops, effecten en gitaarversterkers van professionele kwaliteit.'

GarageBand maakt van de Mac een hoogwaardig muziekinstrument en een complete opnamestudio, waarmee zowel beginnende als ervaren muzikanten gemakkelijk instrumenten kunnen bespelen, muziek kunnen opnemen en nummers kunnen maken via een ongelooflijk eenvoudige interface. In GarageBand kan de gebruiker segmenten met opnamen, digitale audio en loops arrangeren en bewerken en op die manier een nummer maken. GarageBand wordt geleverd met meer dan vijftig software-instrumenten, inclusief een hoogwaardige vleugel die de gebruiker kan bespelen en opnemen via een USB- of MIDI-keyboard. De meer dan duizend professioneel opgenomen audioloops kunnen met elkaar worden gecombineerd om een compleet nummer of bijvoorbeeld een achtergrondspoor te maken. De gebruiker kan zowel zangpartijen als instrumenten, zoals een gitaar, digitaal opnemen via een microfoon of een analoge geluidsinvoerpoort. Vervolgens kunnen al deze sporen worden bewerkt en gemixt, waarbij gebruik kan worden gemaakt van meer dan
tweehonderd professionele effectinstellingen, waaronder pro-effecten als galm en echo, en van de ingebouwde expertise van professionele geluidstechnici. Dankzij de geavanceerde modelleringstechniek in GarageBand kunnen gitaristen de meest begeerde versterkergeluiden benutten. Hiervoor worden zes versterkereffecten meegeleverd, waaronder clean jazz, arena rock en British invasion. Vanuit GarageBand kan de gebruiker ook complete nummers naar iTunes exporteren en die op een cd branden, in de hoogwaardige AAC- of de MP3-structuur omzetten, naar de iPod kopiëren of in een van de andere iLife-programma's gebruiken.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Jam Pack is vanaf 16 januari leverbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs van ¤ 99. GarageBand is vanaf 16 januari verkrijgbaar als onderdeel van iLife '04 via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van ¤ 49. GarageBand wordt tevens meegeleverd op alle nieuwe Macs. Er is bovendien een iLife Up-To-Date-upgradepakket (inclusief GarageBand) beschikbaar voor alle klanten die op of na 6 januari een nieuwe Mac aanschaffen waarbij iLife '04 niet wordt meegeleverd. Het iLife Up-To-Date-pakket is verkrijgbaar tegen betaling van verzend- en administratiekosten (¤ 19,95).

Voor GarageBand en Jam Pack is het volgende vereist: Mac OS X 10.2.6 of hoger, QuickTime 6.4 of hoger, een Macintosh computer met een PowerPC G3-, G4- of G5-processor van 600 MHz of sneller, minimaal 256 MB RAM en een beeldscherm met een minimale resolutie van 1024x768. Voor de software-instrumenten van GarageBand is een G4- of G5-processor vereist.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

(c) 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, GarageBand, iLife, iTunes, iPod, Apple Store en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.