Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen




6 - 9 januari 2004 PPO Bloembollen op de Mechanisatietentoonstelling

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) presenteert zich op 2 plaatsen binnen de mechanisatietentoonstelling. Net als vorig jaar niet in een eigen stand, maar aangesloten bij bedrijven waarmee PPO een vruchtbare samenwerking heeft. U kunt PPO vinden bij Akerboom, met een item over knelpunten bij recirculerend spoelen. En u vindt PPO in de stand van Thoma B.V. met aandacht voor het Automaatje.

Spoelen PPO presenteert het onderwerp spoelen bij de bollenkwekerij, het loonbedrijf en het exportbedrijf. De vraag is of volledige recirculatie van spoelwater van bolgewassen mogelijk is. Welke problemen treden dan op t.a.v. inrichting van het bassin, afvoer van tarra (zand, klei), slib, een hoge watervracht en evt. ziektekiemen in een recirculerend systeem (schimmels).

AutoMaatje Het afgelopen jaar is het AutoMaatje op PPO-Proefbedrijf De Noord in samenwerking met Thoma b.v. uitvoerig getest en verbeterd. Daarnaast heeft PPO een verkennende studie uitgevoerd naar toepassingsmogelijkheden van het AutoMaatje in de bollenteelt. Tijdens de mechanisatietentoonstelling wil PPO met bezoekers de discussie aangaan over de bijdrage die het Automaatje op korte en lange termijn kan leveren aan het oplossen van knelpunten in de bloembollenteelt.