RVU

Aan de Mediaredacties en genodigden

UITNODIGING

Muntz en Van de Wint
Het grote complot

- De Wereld Verklaard -
De RVU nodigt u van harte uit voor het bijwonen van de voorvertoning van de eerste aflevering van de nieuwe zesdelige RVU televisieserie "Het Grote Complot" op:

Dinsdag 6 januari 2004, om 20.00 uur
Omroepbioscoop het ketelhuis (westergasfabriek)
Haarlemmerweg 8 - 10
Amsterdam

Moraalridders Muntz en Van de Wint gaan op zoek naar de alomvattende verklaring van de wereld waarin we leven. Psychologie, sociologie en politiek worden met elkaar verbonden door middel van feiten en analyses van grote internationale samenzweringen en machtsstructuren. De stelling is dat deze complotten als een logisch gevolg voortvloeien uit het menselijk gedrag en denken. Onze natuurlijke overlevingsdrang is de basis voor onze neiging tot lijfsbehoud en eigenbelang, waardoor de wereld is zoals die is.

Uitzending van aflevering 1 op maandag 12 januari: MEDIA De media zijn niets meer dan een doorgeefluik van het nieuws geworden zonder eigen mening of visie. Professor Hamelink (hoogleraar communicatie-wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam) laat z'n licht schijnen over deze constatering. Muntz heeft een onderhoud met Micha Kat (journalist) en Van de Wint voelt Ben Knapen (PCM) danig aan de tand.

Volgende afleveringen: POLITIEK met o.a. drs Paul Valens, Gerard van Westerloo en Bram Peper, GELD met o.a. Onno Ruding, Lodewijk de Waal, Jean Pierre van Rossum en Rienk Kamer, OORLOG met o.a. Prof Anton van Hooff, Rudi van Meurs en Hans van den Broek, MISDAAD met o.a. Prof Henk van de Bunt, Oscar Hammerstein en Paul Ruijs, SAMEN-ZWERINGEN met o.a. Prof Von der Dunk, Prof Jan van Hooff en Dries van Agt

De zesdelige RVU-serie 'Muntz en Van de Wint: Het Grote Complot ­ De wereld verklaard' wil de kijker bewust maken van zijn eigen gedrag en toont aan dat complotten een normaal onontkoombaar alledaags verschijnsel vormen. Een programmaserie van Paul Jan van de Wint met Rob Muntz en Paul Jan van de Wint. Meer info: www.muntzvandewint.com. Eindredactie RVU: Rien Vrijenhoek.

Laat u even weten of we op uw komst mogen rekenen via quinta.murre@rvu.nl of met bijgaande antwoordkaart?

Met vriendelijke groet, RVU educatieve omroep Nettie Jansen, Hoofd Communicatie


22 december 2003

ANTWOORDFAX

VOORVERTONING

Muntz en Van de Wint

HET GROTE COMPLOT


- De wereld verklaard -


- dinsdag 6 januari 2004, om 20.00 uur -

in Omroepbioscoop het Ketelhuis (Westergasfabriek) Haarlemmerweg 8-10
Amsterdam

naam:

namens:

zal wel/niet* aanwezig zijn bij de voorvertoning van de eerste aflevering van de nieuwe zesdelige RVU televisieserie 'Het Grote Complot'.

s.v.p. vóór woensdag 31 december 2003 faxen naar nr. 035-6771409 RVU educatieve omroep, afdeling Communicatie.

e-mailen kan ook:
quinta.murre@rvu.nl


*doorhalen wat niet van toepassing is.