Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-12-2003

Televisie
SPORT IN BEELD


Uitzending vanaf dinsdag 6 januari 2004
Nederland 2 - 21.55 uur
---


Hoogte- en dieptepunten van sport door de jaren heen


Het nieuwe TROS-programma SPORT IN BEELD, dat vanaf dinsdag 6 januari 2004 wordt uitgezonden, is een levendig programma dat met veel archiefmateriaal terugblikt op sport en sporters van de jaren 1961 t/m 2000. In elke aflevering staat één sportjaar centraal. Presentator Jack van Gelder ontvangt een hoofdgast die in dat bewuste jaar een opvallende rol speelde. Naast vele mooie sportbeelden worden wekelijks twee oude rivalen tegenover elkaar gezet.

Wie wil niet nog eens de winst van Oranje op het EK van 1988 terugzien? Of de Tour de France van 1980 waarin Joop Zoetemelk als laatste Nederlander won? Of de winst van Evert van Benthem op de Elfstedentocht? Of hét Wimbledon-moment van Richard Krajicek in '96? En wat te denken van de goede prestaties van Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney?

Het jaar 1983 bijt in de eerste aflevering het spits af. Jack van Gelder ontvangt Hennie Kuiper die in dat jaar de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix won. In het onderdeel 'rivaliteit' zijn Nederland en het doelsaldo te zien. Nederland plaatste zich niet voor het EK in 1984 doordat Spanje met maar liefst 12-1 van Malta won en Spanje zodoende aan het langste eind trok. Verslaggever Sierd de Vos gaat op bezoek bij John Bonello, de toenmalige keeper van Malta, om samen nog eens naar die bizarre wedstrijd te kijken. Verder beelden van onder anderen Peter Winnen die Alpe d'Huez wint en de dames hockeyploeg die wereldkampioen wordt.




Ingezonden persbericht