Gemeente Bergen op Zoom


Programma januari van stadsschouwburg De Maagd

Die Fledermaus
bruisende Strauss-operette
di 6 januari 20.15 uur

Deze komische operette van Johann Strauss jr. is bij een breed publiek geliefd om de sprankelende muziek, de hilarische scènes en de zwierige dans. Het Tsjechisch Muziektheater Usti brengt een nieuwe uitvoering met originele ensceneringen.

Stephen King-thriller Misery
Vlaams Fruit
do 8 januari 20.15 uur

De verfilming van deze Stephen King-thriller leverde een Oscar op. Vlaams Fruit, het erfgoed van de befaamde Theatergroep Ivonne Lex, brengt een sterke, huiveringwekkende theaterversie met in de hoofdrollen Frans Maas en Anita Koninckx.

Cabaretier Klaas
Mix
vr 9 januari 20.15 uur

Met rake humor, liedjes, fantastische raps, verbazingwekkende geluidseffecten en een flinke dosis mensenkennis pakt cabaretier Klaas van der Eerden u helemaal in.

Romantische Grand Opera Bellida
een schitterende ontdekking!
za 10 januari 20.15 uur

Dit romantische meesterwerk met pakkende melodieën van de Zeeuwse componist De Pauw is ontdekt door de regisseur van de Roemeense Staatsopera Timisoara. Het topgezelschap brengt een schitterende reconstructie in zeer originele decors, olv dirigent Laszlo Rooth, die o.a. werkte met Placido Domingo.

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen?
Grootse musical
di 13 & wo 14 januari

Een cast met bekende musicalsterren en veel kinderen brengt een van de meest populaire tv-series als spectaculaire musical vol Harry Potter-achtige beelden. De voorstelling begint op dinsdag om 19.30 uur en op woensdag om 15.00 en 19.30 uur. Er zijn nog plaatsen vrij!

Het Brabants Orkest
Mozart & Dvorák
za 17 januari 20.15 uur

Bij dit sfeerconcert speelt het Brabants Orkest Mozarts: Pianoconcert nr. 20 KV 466 en Symfonie nr. 38 KV 504 'Praagse' en Dvoráks Zevende Symfonie. De dirigent is Michel Tabachnik en de pianosolist Naum Grubert.

Arie & Silvester
di 20 januari 20.15 uur: uitverkocht!

The Magical Rhythms of Ireland
Musicalshow
do 22 & vr 23 januari 20.15 uur

Ierse topartiesten brengen een spectaculaire musicalshow vol razendsnel tappende voeten, mooie ballads, opzwepende muziek, romantische legenden, gezellige pubsongs, creatieve theatereffecten en mystieke sfeerbeelden. M.m.v. van Riverdance-choreografe Belinda Murphy.

Der Zigeunerbaron
Operette
za 24 januari 20.15 uur

Deze romantische operette van Johann Strauss wordt gebracht met vele kleurrijke massascènes en Nederlandse boventiteling door de Roemeense Staatsopera van Timisoara.

Glazen Speelgoed
Broadwayhit met bekende sterren
do 29 januari 20.15 uur

De boeiende rollen van deze Broadwayhit van Tennessee Williams vormen een uitdaging voor de vedetten Anne-Wil Blankers, Angela Schijf (Meiden van de Wit), Victor Löw en Marcel Hensema.

Kamadeeldra
Jules Deelder en Kamagurka
vr 30 januari 20.15 uur

Jules Deelder en Kamagurka delen het podium van De Maagd voor een uniek literair theaterprogramma vol absurde humor.