Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal, aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 05-01-2004

Het verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden houdt dinsdag 6 januari ondermeer snelheidscontroles op de volgende wegen in de regio:


- Hoenderloseweg (N804) te Arnhem, gedurende de ochtend- en avonduren;

- Postweg te Lunteren, gedurende de middaguren.

Het verkeershandhavingsteam controleert op deze locaties, omdat hier veel ernstige ongevallen plaatsvinden. Uit ongevallenanalyses is gebleken dat deze ongevallen veelal zijn gerelateerd aan snelheid. Bij deze controles wordt tevens aandacht besteed aan het gebruik van autogordels, helm en alcohol. Ook op andere wegen in de regio zijn snelheidscontroles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Bennekom, wapens ontdekt bij bekeuren op snelheid
Publicatiedatum: 05-01-2004

Politieagenten werden zondagmiddag tijdens hun dienst met hoge snelheid ingehaald door een 22-jarige man uit Bennekom. Terwijl de man omstreeks 15.00 uur zijn weg vervolgde en nog steeds gevaarlijk reed, achtervolgden de agenten de man van Heteren via de A50 richting Ede. In Bennekom kon de politie de snelheid van de man goed meten; de man reed 80 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Na het geven van een stopteken, schreven de agenten een bekeuring uit. Toen zagen zij een steekwapen en een slagwapen in zijn voertuig liggen. Beide wapens zijn in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606