BedrijfsautoRAI

06-01-2004

700 MANs voor Vos Logistics

Vos Logistics heeft een order voor 700 MAN TGA-trucks geplaatst, waaronder een groot aantal gewichtsoptimale TS trekkers. De voertuigen worden in 2004 geleverd.

De reuzenorder vloeit voort uit een proef met een aantal MANs geleverd in 2003. Deze trucks (en het internationale MAN servicenetwerk) zijn zó goed bevallen, dat de logistieke dienstverlener uit Oss besloten heeft om verder met MAN in zee te gaan. Voor zowel Vos Logistics als MAN truck & bus b.v. is dit de grootste order ooit voor de levering van nieuwe voertuigen.

De order omvat 195 drie-assige TGA bakwagens, 362 TGA 4x2 trekkers, zowel in standaard uitvoering als in uitvoering met verlaagde koppelschotel voor het volumetransport, en 143 gewichtsoptimale TGA TS trekkers. Afhankelijk van de inzet is gekozen voor zowel de cabine variant LX als XXL.

De TGA TS is voorzien van enkellucht montage op de achteras (Michelin X One in de maat 495/45 R 22,5). Hierdoor, en door een reeks van technische aanpassingen is MAN erin geslaagd het eigen gewicht van deze 4x2 trekker met 505 kg te verlagen tot 6.150 kg. Zelfs bij een schoteldruk van 12.000 kg blijft de TG-A TS nog onder de 18,6 ton. Zodoende kan hij ook in het grensoverschrijdende verkeer probleemloos gecombineerd worden met drie-assige tank- of silotrailers, die 24 ton op de schaal zetten.

Vos Logistics is de eerste Europese transportonderneming, die op grote schaal met dit type trekker gaat rijden. De order weerspiegelt het vertrouwen van Vos Logistics in de producten en het servicenetwerk van MAN in het algemeen, en in het geavanceerde concept van de TGA TS in het bijzonder.