Stadsdeel Amsterdam-Noord

6/1/2004
Kandidaten Ondernemersprijs

Alweer voor de tiende keer wordt deze week de Ondernemersprijs van het stadsdeel Amsterdam-Noord uitgereikt. Groei in tijden van economische neergang is dit jaar als thema gekozen. De prijs is een blijk van waardering van het stadsdeel voor een ondernemer die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier heeft onderscheiden.

Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury welke bedrijven ondanks de economische recessie lef hebben getoond en kans hebben gezien te groeien, bijvoorbeeld wat betreft omzet en winst, arbeidsplaatsen, behuizing of opdrachten. Uit 35 nominaties heeft de jury uiteindelijk drie winnaars gekozen.

Het niveau van de inzendingen was dit jaar kwalitatief hoog. Het toont volgens de jury de dynamiek van het bedrijfsleven in Amsterdam-Noord, ook in moeilijker tijden. De spreiding was zeer divers, zowel qua sectoren, als wat betreft omvang en leeftijd. Niet alleen detailhandel en dienstverlening waren vertegenwoordigd, ook industrie, techniek, media, opleidingen en starters.
Onder de kandidaten was overigens ook een flink aantal zeer snelle groeiers. Het experimentele element dat bedrijven zich dit keer ook zelf mochten aanmelden, leverde een aantal verrassende inzendingen op. De meeste kandidaten zien Amsterdam-Noord wel zitten; sommige nieuwe bedrijven hebben heel bewust voor dit stadsdeel gekozen.

De drie bedrijven die tot de laatste ronde doordrongen, zijn in willekeurige volgorde: kabelbedrijf Draka, filmdistributeur A-Film en opleidingsinstituut Academie Louman.
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel op vrijdagavond 9 januari wordt bekend gemaakt in welke volgorde de finalisten eindigden en wie dus de Ondernemersprijs 2003 wint. De prijzen worden uitgereikt door Geert Dales, vertrekkend wethouder Economische Zaken van Amsterdam. De bijeenkomst rond de Ondernemersprijs begint om 21.45 uur in de raadzaal van het stadsdeelhuis. De Nieuwjaarsreceptie zelf begint om 20.00 uur.