Gemeente Hengelo

Met ingang van 15 Juli is de Gemeenteadvertentie vernieuwd. De oude gemeenteadvertenties zijn te vinden onder 'advertenties oud'

Dinsdag 6 januari 2004, week 2

Collecte Parkeergarages bereikbaar ondanks wegafsluitingen Informatieavond samenvoeging buurtcentrum Klein Driene en speeltuin 't Vogelkwartier Voorontwerp Strategische visie II vastgesteld Hengelo's Inbraak Preventie Project in Tuindorp Intrekking verordening voor de commissie Straatnaamgeving
Verordeningen Wet werk en bijstand ter inzage Verordening op de raadscommissies
Lambertuskermis in Hengelo Bouwplannen
Gladheidbestrijding in Hengelo

---

Collecte

Tot en met 7 februari 2004 wordt er niet gecollecteerd.

Informatieavond samenvoeging buurtcentrum Klein Driene en speeltuin 't Vogelkwartier

Op donderdag 8 januari 2004 van 19.30 tot 21.00 uur wordt een informatieavond georganiseerd voor buurtbewoners over de samenvoeging van buurtcentrum Klein Driene met speeltuin 't Vogelkwartier. Deze informatieavond vindt plaats in het gebouw van speeltuin 't Vogelkwartier, Leeuwerikstraat 36.

Het buurtcentrum Klein Driene aan de Cesar Franckstraat 36 gaat in de nabije toekomst definitief sluiten. Sinds februari 2003 zijn er plannen gemaakt voor de samenvoeging van het buurtcentrum Klein Driene en de speeltuin 't Vogelkwartier. De plannen voor deze samenvoeging worden ondersteund door het bewonersoverleg Klein Driene- de Noork, de Vereniging voor Wijkwelzijnsvoorzieningen en de gemeente Hengelo. Dit betekent dat alle wijk- en buurtgerichte activiteiten van buurtcentrum Klein Driene overgaan naar de accommodatie van speeltuin 't Vogelkwartier die daarmee een bredere wijkwelzijnsvoorziening wordt. Deze gefuseerde wijkwelzijnsvoorziening krijgt een centrale accommodatie met speeltuin aan de Leeuwerikstraat 36 en een speeltuin met toezichthouder aan de Cesar Franckstraat 36. Het betekent ook dat op termijn 't Vogelkwartier -met een nog aan te bouwen uitbreiding- de wijkwelzijnsvoorziening wordt voor de buurten Klein Driene, de Noork en de Elsbeek. Daarnaast bestaat het voornemen van beide instellingen om te gaan fuseren en daarmee de toekomstige wijkwelzijnsvoorziening 't Vogelkwartier te gaan vormen.

Uitnodiging

Tijdens de informatieavond zullen het bestuur van Stichting Speeltuin 't Vogelkwartier, het interim-bestuur van buurtcentrum Klein Driene, het bewonersoverleg Klein Driene-de Noork en vertegenwoordigers van de Vereniging voor Wijkwelzijnsvoorzieningen en van de gemeente Hengelo aangegeven wat de speeltuin, als bredere wijkwelzijnsvoorziening, in de toekomst te bieden heeft. De informatieavond heeft een inloopkarakter; dit betekent dat de verschillende vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties u persoonlijk te woord kunnen staan.

Hengelo's Inbraak Preventie Project in Tuindorp

Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. In januari is het project gestart in Tuindorp. Alle bewoners van Tuindorp ontvangen een informatiebrief, waarin staat vermeld hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden.

Gratis preventieadvies

De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige Woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen.

Meer informatie kunt u krijgen bij het Hengelo's Inbraak Preventie Team, telefoon 265 36 38.

Verordeningen Wet werk en bijstand ter inzage

Sinds 1 januari 2004 is de Wet werk en bijstand in de gemeente Hengelo van kracht. In verband hiermee heeft de gemeenteraad op 16 december 2003 een vijftal verordeningen vastgesteld. Het gaat om onderstaande verordeningen:

* Premieverordening;

* Afstemmingsverordening;

* Toeslagen en kortingen verordening;

* Reïntegratieverordening;

* Verordening sportieve en culturele activiteiten.

Ter inzage

Deze verordeningen liggen ter inzage bij de sector Sociale Zaken in het Stadskantoor, Hazenweg 121. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Kotterik, telefoon 245 9533.

Lambertuskermis in Hengelo

De Lambertuskermis wordt in 2004 gehouden van woensdag 15 september tot en met zondag 19 september. Het is nog niet bekend of er op zondag 19 september 2004 een koopzondag wordt gehouden.

Openbare verpachting

Maandag 12 januari 2004 om 17.00 uur wordt in kamer 210 in het stadhuis van Hengelo de openbare verpachting gehouden van de inschrijvingen voor de verpachting van standplaatsen op de Lambertuskermis.

De kermis wordt gehouden op de volgende straten en pleinen:
* Marktplein en aangrenzende Brinkstraat en Brinkplein;
* Brinkstraat geen marktterrein;

* Burgemeester Jansenplein, Burgemeester Jansenstraat, Enschedesestraat;

* Telgen, Molenstraat, Nieuwstraat en Stationsplein.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven op formulieren uitgegeven door de gemeente Hengelo, modelinschrijfformulieren van de BOVAK of NKB. Op het inschrijfformulier dient u de maten van de inrichtingen alsmede de maten van de kassa's, luifels en dergelijke duidelijk aan te geven. Bij het inschrijfformulier moet een recente foto/tekening van de attractie worden meegestuurd. Let op: Bij inschrijving voor een Lucky Crane in de Nieuwstraat moet rekening worden gehouden met een maximale kapmaat van 5,50 meter breed.

Op aanvraag worden u inschrijvingsformulier(en), een exemplaar van de Kermisverhuurvoorwaarden 2004 en een locatietekening gratis toegezonden. U kunt deze formulieren aanvragen bij de sector Wijkbeheer, Postbus 18, 7550 AA in Hengelo, telefoon: 074 -2459459. De inschrijfformulieren dienen uiterlijk maandag 12 januari 2004 voor 17.00 uur ingeleverd te zijn. Dit betekent dat de formulieren voor dit tijdstip in de daarvoor bestemde bus gedeponeerd moeten zijn.

Promotie

Door de gemeente wordt uitvoerig reclame gemaakt. Naast het plaatsen van reclameborden langs de wegen, reclame op een stadsbus, persberichten en dergelijke zorgt de gemeente voor een financiële en personele ondersteuning bij de overige promotieactiviteiten. Boven de inschrijfsom wordt 3% in rekening gebracht voor publiciteitscampagne.

Ritprijzen

Tot 19.00 uur is de maximale ritprijs voor kinderzaken vastgesteld op ( 0,80 en voor de overige vermaakzaken (1,50. Na 19.00 uur geldt een maximale ritprijs voor kinderzaken van (1,00 en voor de overige vermaakzaken (2,00.

Betaling

Betaling moet geschieden in twee termijnen, te weten 25% binnen dertig dagen na dat het bericht van de gunning is verzonden. Het resterende bedrag moet binnen dertig dagen voor aanvang van de kermis door de gemeente zijn ontvangen.

Reeds gegund

Super Mouse, Kickdown, Spookhuis, Big Apple, Mega Slide, Adventure Ride, Emmerspel, Ballenfontein, Superstar, High Energy, Booster, Rollo, oliebollen, snacks, paling, nougat en suikerwerken.

Gladheidbestrijding in Hengelo

De wegen van Hengelo worden bij (gevaar voor) gladheid gestrooid. Dit gebeurt volgens vaste routes. Die routes staan in een gladheidbestrijdingsplan. De uitvoering is in handen van Twente Milieu. De hoofd- en doorgaande routes, routes gebruikt door openbaar vervoer en de hoofdfietsverbindingen worden als eerste gestrooid. Daarna wordt een aantal andere straten, zoals toegangswegen naar het ziekenhuis, verzorgingstehuizen, basisscholen, winkelcentra en bedrijventerreinen gestrooid.

Op bedrijventerreinen wordt tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 17.00 uur niet gestrooid. Ook normale woonstraten worden bij gladheid niet gestrooid. De gemeente kan niet alles strooien en sneeuwvrij houden. Daarom wordt een beroep op de burgers gedaan om trottoirs voor de woningen zelf sneeuw- en ijsvrij te houden.

Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld oversteekplaatsen, bushaltes en looproutes naar bejaardentehuizen en winkelcentra. Medewerkers van Wijkbeheer strooien die plaatsen handmatig.

Strooizout

Desgewenst kunt u gratis strooizout halen bij Twente Milieu aan de Wegtersweg. Er staat een container klaar op het voorterrein. U moet wel zelf iets meenemen (bijvoorbeeld een emmertje) om het zout in te doen.

Meer weten?

Het gladheidbestrijdingsplan 2003/2004 ligt ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Parkeergarages bereikbaar ondanks wegafsluitingen

Op meerdere plaatsen in Hengelo wordt aan de weg gewerkt. De vele omleidingroutes zorgen ervoor dat alle locaties in de stad bereikbaar blijven. Soms niet via de route die u gewend bent, maar de borden helpen u om de weg te vinden.

Op dit moment zijn de Bornsestraat vanaf de kruising met de Beukweg tot en met het kruispunt Deldenerstraat-Bornsestraat-Oldenzaalsestraat afgesloten, evenals het gedeelte van de Oldenzaalsestraat vanaf de kruising Oldenzaalsestraat-Sloetsweg-Beethovenlaan tot aan de kruising met de Josef Haydnlaan.

De parkeergarages Thiemsbrug en Q-Park De Brink zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Parkeergarage Thiemsbrug

De parkeergarage Thiemsbrug is gewoon bereikbaar via de Oldenzaalsestraat komend vanaf de Oude Molenweg, de Deurningerstraat of de omleidingroute via de Oude Postweg. Vanuit deze richtingen is de Oldenzaalsestraat tot aan de Wemenstraat volledig geopend voor alle verkeer.

De parkeergarage is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.30 uur, donderdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 20.30 uur. De parkeergarage beschikt over 380 parkeerplaatsen.

Parkeergarage Q-Park De Brink

Parkeergarage Q-Park De Brink is gewoon bereikbaar via de Marskant. De parkeergarage is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur geopend, op donderdag van 7.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 7.00 uur de volgende morgen. Doordat deze parkeergarage de gehele nacht van zaterdag op zondag geopend is, kunnen ook stappers hun auto hier parkeren. Voor het parkeren op zaterdag van 's avonds 19.00 tot 07.00 uur de volgende morgen bedraagt het tarief 5,-. De parkeergarage heeft 350 parkeerplaatsen.

Borden langs de wegen leiden u tijdens de wegafsluitingen naar de parkeergarages.

Voorontwerp Strategische visie II vastgesteld

Netwerkstad Twente kiest samenhangend pakket projecten

De vier colleges van Almelo, Borne, Hengelo en Enschede hebben op 16 december 2003 ingestemd met een samenhangend pakket gezamenlijke projecten van bovengemeentelijke betekenis. Die projecten maken deel uit van deel II van de Strategische visie van de Netwerkstad en zullen de komende jaren - als ook de raden daarmee instemmen - gezamenlijk worden uitgevoerd. Naast de reeds eerder vastgestelde boegbeeldprojecten gaat het nu ook om zogenaamde sterprojecten en overige projecten. De sterprojecten zijn: Woonpark Netwerkstad Twente Noord (Almelo), Muziekkwartier (Enschede), Sportcluster (met topvoorzieningen in elk van de vier gemeenten) en Spoorzones (in Almelo, Hengelo en Oldenzaal). Bij de overige projecten gaat het om: Herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen aan het Twentekanaal, Gezondheidspark, ontwikkeling van het cluster Zorg & Technologie, Cultuurhistorisch Centrum Twente en realisatie van de zuidelijke ontsluiting van Twente via de N 18.

Alle projecten hebben een bovenregionale, nationale of internationale uitstraling. Voor realisatie is samenwerking van de partnergemeenten een absolute noodzaak.

Begin 2003 is door de raden deel I van de Strategische visie vastgesteld. Daarin is de lange termijnvisie voor de Netwerkstad ontwikkeld. In het nu voorliggende stuk is deze visie vertaald in concrete projecten. De visie is een voorontwerp, dat in het eerste kwartaal van 2004 met strategische partners, betrokken burgers en raadsleden zal worden besproken. Bedoeling is dat de uiteindelijke versie voorjaar 2004 door de vier gemeenteraden wordt vastgesteld.

De samenwerking in de Netwerkstad moet ertoe leiden dat binnen het stedelijk gebied niet vier keer hetzelfde gebeurt waar één gezamenlijke voorziening met een gezamenlijke inzet van middelen tot een kwalitatief beter product kan leiden. De samenwerking tussen de steden kan per project verschillende vormen aannemen, variërend van meepraten (de denkkracht van anderen benutten), meewerken (concrete afspraken over afstemming en samenwerking) en meebetalen (gezamenlijke financiering) tot volledig samen uitvoeren en beheren. Voor de gemeenschappelijke projecten wordt zoveel mogelijk extern geld gezocht, zowel bij provincie, het rijk en de Europese Unie als door middel van samenwerking met private partijen.

Besluitvorming

Zoals gezegd is de voorliggende Strategische visie een voorontwerp. Zowel de colleges als de raadsleden laten zich voeden door de strategische partners van de gemeenten - culturele instellingen, hogescholen, sociaal-economische partners - en door wat er leeft bij de burgers van de Netwerkstad. Vanaf midden januari tot medio februari wordt een aantal debatten en bijeenkomsten voor strategische partners en burgers georganiseerd. Voorts zullen burgers in die periode "digitaal" bij de Netwerkstadvisie worden betrokken. Op 10 maart 2004 zullen raadsleden van de vier gemeenten hier gezamenlijk hun conclusie op baseren. Daarna zal in april/ mei besluitvorming plaatsvinden in de gemeenteraden.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan de website van de gemeente Hengelo: www.hengelo.nl

Intrekking verordening voor de commissie Straatnaamgeving

De gemeenteraad heeft op 11 november 2003 besloten de Verordening voor de commissie straatnaamgeving in te trekken. Het benoemen van de openbare ruimte en gemeentelijke bouwwerken is in Hengelo een bevoegdheid van het College van B en W. Op grond van de Wet dualisering gemeentebestuur regelt het College van B en W de instelling en werkzaamheden van de commissie die het college bij het uitoefenen van deze bevoegdheid adviseert.

Inwerkingtreding en referendum

Dit besluit treedt een dag na het verstrijken van een termijn van zes weken na deze publicatie in werking. Over dit besluit kan een referendum worden gehouden. Tot drie weken na de datum van deze publicatie heeft eenieder de mogelijkheid om over dit besluit een verzoek om een raadgevend referendum in te dienen. Hiervoor geldt dat minimaal 300 kiesgerechtigden een 'inleidend verzoek' moeten indienen wil er een vervolgtraject plaatsvinden. Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, zal er een referendum plaatsvinden. Via een referendum wordt bereikt dat een genomen besluit wordt heroverwogen. Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken, Burgemeester Jansenplein 1 te Hengelo.

Verordening op de raadscommissies

De raad heeft op grondslag van de overstap naar een nieuwe commissiestructuur op 16 december 2003 besloten de Verordening op de raadscommissies vast te stellen.

Dit besluit treedt een dag na het verstrijken van een termijn van zes weken na deze publicatie inwerking. Over dit besluit kan een referendum worden gehouden. Tot drie weken na de datum van deze publicatie heeft eenieder de mogelijkheid om over dit besluit een verzoek om een raadgevend referendum in te dienen. Hiervoor geldt, dat minimaal 300 kiesgerechtigden een 'inleidend verzoek' moeten indienen wil er een vervolgtraject plaatsvinden. Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, zal er een referendum plaatsvinden. Via een referendum wordt bereikt dat een genomen besluit wordt heroverwogen. Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken, Burgemeester Jansenplein 1 te Hengelo.

Bouwplannen

Binnenplanse vrijstelling artikel 15 WRO

Een verzoek om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen is ingediend voor:

* Albert Sommerstraat 17, veranderen en vergroten van een woonhuis

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van het betreffende bestemmingsplan bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 7 tot 21 januari 2004 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 21 januari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, t.a.v. afdeling Bouwen, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Krabbenbosweg 257, veranderen en vergroten van een woonhuis met een erker

* Krabbenbosweg 259, veranderen en vergroten van een woonhuis met een erker

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 7 januari tot 4 februari 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling. De afdeling Bouwen is gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 4 februari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, t.a.v. afdeling Bouwen, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend, met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV, na verlening van vrijstelling van de bepalingen uit de Bouwverordening voor:
* Drienerstraat 8 - 10, veranderen van een winkelpui

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 7 tot 21 januari 2004 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u tot 21 januari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, t.a.v. afdeling Bouwen, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Geen gerelateerde pagina's