Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 januari 2004

Aanhouding wegens mishandeling

Man slaat zijn vrouw en wordt daarop aangehouden

Almelo

Op maandag 5 januari omstreeks 23.42 uur wordt bij de politie een mishandeling gemeld in een woning aan de Troelstralaan in Almelo. Ter plaatse meldt de 40-jarige bewoonster dat zij zojuist ruzie heeft gehad met haar man en dat hij haar daarbij had geslagen. Ze zat onder het bloed doordat zij aan haar handen gewond was geraakt. Haar 44-jarige man was niet meer in de woning. Ten tijde van het gesprek reed hij met zijn auto de straat in en werd door collega's aldaar aangehouden. Hij is voor nader verhoor op gesloten. In de woning werd nog een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. (bps: 04-001811)

Brievenbussen opgeblazen

Onbekende blaast in totaal drie brievenbussen van TPG-post op

Oldenzaal

Op maandag 5 januari omstreeks 21.09 uur meldt een getuige dat zojuist de brievenbus op de hoek Vondellaan/Nicolaas Beetslaan is opgeblazen. De politie treft een totaal vernielde postbus van de TPG aan. Onmiddellijk daarop komt een tweede melding van een opgeblazen brievenbus. Ditmaal aan de Hobolaan. Een getuige wacht de politie op met de post in zijn handen. Hij verklaart dat hij een lange knaap op een fiets heeft zien wegrijden. Omstreeks 22.10 uur komt wederom een melding van een opgeblazen brievenbus, ditmaal aan de Begoniastraat. De dader is niet aangetroffen. (bps: 04-001777)

Aanhouding wegens poging doodslag

Man aangehouden nadat hij met een vuurwerkpistool gericht had geschoten

Losser

Op maandag 5 januari omstreeks 18.50 uur werd een 18-jarige Lossernaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van een incident welke zich rond de jaarwisseling afspeelde. Op 1 januari omstreeks 01.15 uur bevond zich een 27-jarige man uit Overdinkel met een groepje vrienden op de Oldenzaalsestraat in Losser. Het groepje kreeg woorden met de 18-jarige verdachte. Deze laatste was daarop met een vuurwerkpistool achter de 27-jarige aangelopen en vuurde op korte afstand een gericht schot af. De patroon ontplofte op zeer korte afstand van de 27-jarige. Hij raakte niet gewond maar deed wel aangifte van poging tot doodslag. (bps: 04-000719)

Diefstal vanaf bedrijfsterrein

Vanaf een bedrijfsterrein werden compressoren weggenomen

Oldenzaal

Tussen vrijdag 2 en maandag 5 januari werden twee toegangshekken met fors geweld geforceerd van een bedrijf aan de Kleibultweg. Twee zich daarachter bevindende compressoren en een zuurstoffles werden weggenomen. De schade aan de hekken bedraagt ruim 12.000 euro. (bps: 04-001390)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed

Goor

Op dinsdag 6 januari omstreeks 01.20 uur controleert de politie op de Kerkstraat een 26-jarige Goorse automobilist. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,85 o/oo. Wegens recidive wordt zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-001820)

Monique Oude Wolbers.: 053-4555588


---- --