Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 januari 2004

Natuurlijke dood

Sectie wijst natuurlijke dood uit

Enschede

Maandag 5 januari is in de loop van de middag sectie verricht op het stoffelijk overschot van een 42 jr. bewoner van een woning aan de Spicastraat in Enschede. Uit de sectie is komen vast te staan dat de 42 jr. een natuurlijke dood is gestorven. Ook uit het ingestelde buurtonderzoek en het verhoor van diverse getuigen is niet van een misdrijf gebleken. Het onderzoek is daarom afgesloten. (bps: 04-001304)

Onderstaand, cursief afgedrukt, persbericht werd eerder reeds uitgegeven.

Man dood in woning

42 jr. bewoner onder verdachte omstandigheden dood in zijn woning aangetroffen

Enschede

Zondagavond 4 januari om ongeveer 19.30 uur werd door een getuige gemeld dat hij een en ander niet vertrouwde in een woning aan de Spicastraat in Enschede. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen in de woning het lichaam aan van de 42 jr. bewoner. Een ter plaatse gekomen gemeentearts constateerde de dood. Gezien de omstandigheden waaronder het stoffelijk overschot werd aangetroffen, wordt een misdrijf niet uitgesloten. Over deze omstandigheden kunnen in het belang van het onderzoek nog geen mededelingen worden gedaan. Een uitgebreid onderzoek is zondagavond reeds in gang gezet. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Aanrijding met letsel

Fietster in aanraking met scooterbestuurder

Enschede

Een 66 jr. Enschedese mevrouw wilde maandagmiddag 5 januari om ongeveer 14.25 uur de Deurningerstraat, ter hoogte van de Boddenkampsingel in haar woonplaats, per fiets oversteken. Hierbij zag zij, gehinderd door een geparkeerde auto, een 16 jr. plaatsgenoot op een bromscooter over het hoofd. Deze laatste kon niet meer voorkomen dat hij de 66 jr. met zijn schouder nog raakte, waardoor deze laatste kwam te vallen. De 16 jr. kon nog overeind blijven. De fietster is met een hoofdwond en een hersenschudding door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze in ieder geval voor een nacht ter observatie is opgenomen. (bps: 04-001621)

Rijden onder invloed

Bromfietser komt ten val en blijkt behoorlijk onder invloed

Enschede

Maandagavond 5 januari om ongeveer 22.20 uur wordt gemeld dat op de Hendrik ter Kuilestraat ter hoogte van de Kanaalstraat in Enschede een ongeval is gebeurd. Ter plaatste blijkt dat een 44 jr. bromfietsbestuurder uit Enschede de macht over het stuur was kwijtgeraakt en was gevallen. Alcoholgebruik was hiervan de oorzaak. Met een ambulance is de 44 jr. overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd en waar hij is opgenomen. Door een gemeentearts is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. (bps: 04-001810)

Rijden onder invloed

Automobiliste door medeweggebruikers klemgereden, reed met 2.33 promille

Haaksbergen

Maandagmiddag 5 januari om ongeveer 14.15 uur werd gemeld dat op de Industriestraat in Haaksbergen een automobiliste door medeweggebruikers was klemgereden. Ter plaatse bleek dat de automobiliste, een 38 jr. mevrouw uit Neede, de gehele rijbaan nodig had gehad en dit gevaarlijke situaties had opgeleverd. Twee andere weggebruikers hadden daarop kans gezien haar klem te rijden, zodat ze niet meer weg kon. Overmatig alcoholgebruik bleek de oorzaak van het rijgedrag te zijn. Hiervoor is de 38 jr. aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.33 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-001608)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --