Politie Hollands Midden
Datum: 6 januari 2004

(

Aanrijding Noordwijk

Bij een aanrijding tussen een 33-jarige automobilist uit Zoetermeer en een 18-jarige bromfietser uit Noordwijk op de kruising Parallel Boulevard en de Lage Wurft brak de passagier van de bromfiets, een 19-jarige vrouw uit Noordwijk, een been. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond omdat de automobilist bij het richting veranderen geen voorrang aan de bromfietser verleende.

Politie houdt vier verdachten aan Leiden
De politie hield op maandag 5 januari rond 22.10 uur nabij perron 1 aan het Stationsplein vier mannen aan. De vier, een 22-jarige Wassenaarder, een 28-jarige Rotterdammer, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 39-jarige Leidenaar, werden aangehouden op aanwijzingen van een 21-jarige man uit Den Haag. De vier zouden hem beroofd en mishandeld hebben toen hij nabij perron 1 een joint aan het roken was. De Hagenaar werd daarbij verwond aan het hoofd. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak waarin de verklaringen nogal uiteenlopen.

Aanrijding Leiderdorp

Op de kruising Simon Smitweg met de Persant Snoepweg en de Engelendaal ontstond op maandag 5 januari rond 19.25 uur een aanrijding tussen een 34-jarige automobiliste uit Leiden en twee fietsters uit Leiderdorp van 13 jaar. Eén van de meisjes werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Onduidelijk is waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De meisjes verklaarden met oranje licht nog overgestoken te zijn. De automobiliste verklaarde groen licht te hebben gehad. De politie doet onderzoek.

Politie houdt aanrander aan Gouda

De politie hield op maandag 5 januari rond 16.15 uur op de Agnietenstraat een 31-jarige man uit Gouda aan. De man viel drie kwartier eerder bij het station aan het Stationsplein vier meisjes van 15 en 16-jaar uit Gouda lastig. Eén van de meisjes betastte hij onzedelijk. Dankzij een goed signalement kon de politie de man korte tijd later aanhouden. De verdachte is ingesloten.

Fietsverlichtingscontrole Bergambacht

De politie heeft op maandag 5 januari van 07.45 tot 08.10 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Bovenberg. Er werden vijf overtredingen geconstateerd.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --