Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg(6/1)

Tilburg, 6 januari 2004

Tilburger opgepakt voor doorrijden na aanrijding

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur een 22-jarige Tilburger aangehouden die op de Taxandriebaan met zijn auto tegen een lichtmast was gereden en daarna was doorgereden. De agenten kwamen de bestuurder op het spoor omdat zij hem kort voor de melding met zijn auto gecontroleerd hadden. De auto had een lekke linkervoorband en verse schade. De verdachte, een 22-jarige Tilburger, is vervolgens op zijn woonadres in Tilburg aangehouden. De politie vermoedt dat de verdachte het ongeval veroorzaakt heeft terwijl hij onder invloed van drugs verkeerde. De uitslag van de gehouden bloedproef moet daarover meer duidelijkheid geven.

Winkeldief betrapt in supermarkt

TILBURG: Medewerkers van een supermarkt aan de Korvelseweg hebben maandagmiddag een 32-jarige Tilburger betrapt op het stelen van twee blikjes bier.

De winkeldief wilde met de blikjes via de ingang naar buiten lopen. Hij werd meegenomen naar het kantoor, waar hij de beveiligingsman een duw gaf en probeerde te vluchten. Uiteindelijk kalmeerde hij waarna de politie hem heeft overgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur op de Ringbaan Oost een 49-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte blies 710 ugl (circa 1,6 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt mishandeling en poging tot beroving

TILBURG: Drie Tilburgse jongens (14,15 en 17 jaar) zijn gistermiddag in een bosperceel nabij de Zwartvenseweg omstreeks 15.30 uur door drie jonge daders mishandeld. De daders eisten geld maar dat is niet buitgemaakt.

De slachtoffers werden met een stok en een lege wijnfles geslagen. Het 15-jarige slachtoffer heeft een bult op zijn hoofd. Zijn 14-jarige vriend heeft pijn in zijn linkerbovenarm en zijn ribben. De 17-jarige jongen heeft nog geen aangifte gedaan. De aangevers hadden ruzie met de daders gekregen toen zij op een bankje in het bos zaten. Volgens de aangevers hadden de ruziemakers ook geld geëist Uiteindelijk slaagden de slachtoffers erin weg te fietsen.

De vader van de 15-jarige jongen pikte de slachtoffers met zijn bestelauto op en ging daarna met hen op onderzoek uit. Op de Baden Powellaan zagen ze twee jongens fietsen die qua signalement leken op de daders. De bestuurder ging voor de twee fietsers rijden maar deed dit zodanig dat zij ten val kwamen. Het bleken echter niet de daders te zijn. De politie heeft inmiddels twee aangiften opgenomen. Ook wordt bemiddeld in de schade van de twee aangereden fietsers. Het politieteam Tilburg-West stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Een 48-jarige Tilburgse is maandagmiddag omstreeks 15.20 uur op de Kruidenlaan het slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw liep in de richting van het Venkelhof. De rover trok terwijl hij het slachtoffer voorbij fietste aan haar tas, waardoor zij deze moest loslaten. De tas viel daardoor met de boodschappen op de grond. De dader stapte daarop van zijn fiets en haalde de portemonnee uit de tas. Hierna reed hij weg in de richting van de Lage Witsiebaan. In de beurs zaten twee bankpasjes en wat kleingeld. De aangeefster beschrijft de dader als een magere blanke lange man, leeftijd circa 20 a 25 jaar. Mogelijk is de dader het slachtoffer vanaf de supermarkt gevolgd. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers maken laptop buit

TILBURG: De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak aan het Stadhuisplein. Vanmorgen vroeg werd de inbraak ontdekt. De inbrekers hebben aan een raam vernield en uit het pand een laptop en een flatscreen monitor gestolen. De politie verricht een sporenonderzoek en neemt een aangifte op.

Bron: Willem van Hooijdonk