DataCenterTechnologies haalt $ 7 miljoen op in tweede investeringsronde

Gent, België, 6 januari 2004 - Het Belgische DataCenterTechnologies, leverancier van gepatenteerde software voor dataprotectie, heeft in een tweede financieringsronde $ 7 miljoen opgehaald. Dit bedrag wordt bijeengebracht door de bestaande investeerders, NIB Capital Private Equity, NeSBIC CTE Fund, Big Bang Ventures en TrustCapital Technology, aangevoerd door Partech International. De eerste financieringsronde van DataCenterTechnologies vond plaats in januari 2003 en bedroeg $ 4 miljoen .

"De opbrengst van deze investeringsronde helpt DataCentertechnologies bij het verder ontsluiten van de Amerikaanse markt. Hier blijkt bij diverse potentiële OEM's en andere strategische partners grote belangstelling te bestaan voor de in eigen beheer ontwikkelde software van DCT", aldus Kristof De Spiegeleer, CEO.

"Bedrijven beginnen meer en meer de voordelen te erkennen van disk-gebaseerde platformen voor archivering en back-up van hun bedrijfskritische bedrijfsgegevens. Redenen hiervoor zijn de - ten opzichte van tape - steeds goedkoper wordende schijven, de hoge beheerkosten van tapes en legale rapportage- en archiveringsvereisten. Daarnaast spelen ook de andere voordelen van diskgebaseerde media ten opzichte van tape een belangrijke rol, zoals de hogere snelheid van data restores, replicatie, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Wij geloven dat DataCenterTechnologies' tweede generatie CAS (Content Addressed Storage)-gebaseerd data management platform op dit moment de krachtigste commercieel beschikbare software is op dit gebied, en daarmee een belangrijke katalysator voor het overstappen van bedrijven op diskgebaseerd databeheer", zo vervolgt De Spiegeleer.

DCT heeft reeds een eigen vestiging in San Jose, CA. Hier is een klein team, onder leiding van Robert Vincent, VP Sales US, in vergevorderde OEM-gesprekken met een aantal van de belangrijkste storage-bedrijven. Robert Vincent was eerder Director Service Provider Sales bij Intel en VP Americas Sales & Marketing bij Xircom. Daarvoor bekleedde hij diverse General Management posities bij Skytel, Southwestern Bell en Pitney Bowes.

Helmut Schön, General Partner bij Partech International, geeft aan waarom Partech deze ronde heeft aangevoerd: "DataCenterTechnologies' data life cycle management producten zijn gebaseerd op een bijzondere, eigen technologie met een zeer hoog potentieel. Met hulp van Partech's transatlantische positie zijn we in staat het marktpotentieel goed in kaart te brengen en zijn daarin verder gesterkt door de eerste reacties van diverse OEM's. Het ziet ernaar uit dat DataCenterTechnologies precies datgene levert waar de markt momenteel behoefte aan heeft. Partech's vestiging in San Francisco zal een belangrijke rol spelen bij het verder ontwikkelen van deze mogelijkheden."

DataCenterTechnologies
DataCenterTechnologies werd opgericht in januari 2003 als spin-out van één van de grootste onafhankelijke aanbieders in de Benelux van managed hosting ­ Dedigate. Het bedrijf rondde een eerste financieringsronde van $ 4 miljoen af in januari 2003 en een tweede financieringsronde van $ 7 miljoen in december 2003. Het bedrijf heeft 25 medewerkers en bedient enkele tientallen klanten in de Benelux. DataCenterTechnologies' tweede generatie CAS (Content Adressed Storage)-gebaseerd data management platform is de meest krachtige, commercieel beschikbare technologie die de huidige marktontwikkeling naar op disk gebaseerde data protectie ondersteunt. Het bedrijf heeft twee producten ontwikkeld op basis van haar 'routeerbare' CAS technologie: haar initiële product DC-Protect, een backup, restore en disaster recovery product en Content director, een set van tools voor de beoordeling, migratie en archivering van Enterprise Content. De producten van DataCenterTechnologies realiseren significante besparingen in de secundaire storage en de daarvoor benodigde bandbreedte en verlagen de benodigde tijd voor backup, archivering en herstel door het elimineren van transport en opslag van identieke files binnen het gehele netwerk.Het hoofdkantoor van DataCenterTechnologies is gevestigd in Gent, België. Het bedrijf heeft filialen in Haarlem (Nederland) en in San José, Californië (US). www.datacentertechnologies.com