Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren - Dierenaar aangehouden na dreiging brandstichting
Publicatiedatum: 06-01-2004

Een 54-jarige man uit Dieren is maandagavond door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging en poging tot brandstichting. De man zou naar aanleiding van relatieproblemen binnen het huwelijk gedreigd hebben de echtelijke woning in brand te steken. De Dierenaar zou voor een deel al de daad bij het woord gevoegd hebben: er zou met een vloeistof tegen de gevel zijn gegooid en de Dierenaar zou er een aansteker bij hebben gehouden, maar er was nog geen brand ontstaan. Gewaarschuwde agenten troffen de Dierenaar niet meer bij de woning aan, maar terwijl zij in gesprek waren met diens echtgenote belde de Dierenaar op. Daarbij gaf hij aan naar het politiebureau te gaan, waar de agenten hem even later aantroffen. De man werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. De echtgenote deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte aangehouden na vernieling ruit
Publicatiedatum: 06-01-2004

Een 47-jarige Arnhemmer is dinsdagnacht door de politie aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een kantoorpand aan de Eusebiusbinnensingel in zijn woonplaats. Personeel van een bewakingsdienst zag even na middernacht dat de ruit vernield werd en waarschuwde de politie. Die wist de verdachte Arnhemmer even later aan te houden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vijf verdachten van winkeldiefstal opgepakt
Publicatiedatum: 06-01-2004

De politie heeft maandag vijf verdachten van winkeldiefstal bij verschillende zaken in Arnhem aangehouden. Een 35-jarige man uit Wijchen werd door een winkelier aan de Bakkerstraat in de kraag gevat nadat hij hem betrapt had op diefstal van kleding ter waarde van bijna 300 euro. De Wijchenaar werd aan de politie overgedragen en bekende later. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Op de Vijzelstraat werd een 41-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij door winkelpersoneel betrapt was op de diefstal van een paar schoenen. Tegen hem is later proces-verbaal opgemaakt. Drie jeugdige Arnhemmers, twee van 15 en een van 13 jaar, hadden maandagmiddag kennelijk gedrieën het plan opgevat om op dievenpad te gaan. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat liep het trio tegen de lamp. De jongens zouden meerdere kledingstukken te hebben ontvreemd ter waarde van enkele honderden euro's. De buit is aan de zaak teruggegeven. Tegen de jeugdige verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg/Rheden - 21 keer te hard bij snelheidscontroles
Publicatiedatum: 06-01-2004

Bij controles in Doesburg en op twee plaatsen in de gemeenten Rheden zijn maandag 21 snelheidsovertreders geflitst. Het verkeershandhavingsteam controleerde die dag tussen 07.45 uur en 14.00 uur op de Rivierweg (N338) in Doesburg, de Arnhemsestraatweg in Rheden en op de Kanaalweg in Dieren in totaal ruim 800 passanten. De meeste overtredingen (14 stuks) vielen op de Kanaalweg in Dieren. De hoogst gemeten snelheden werden geregistreerd op de Rivierweg en Kanaalweg. In beide gevallen werden daar snelheden gemeten van 106 km/u, terwijl daar 80 gereden mag worden. Bij de controles werd een 45-jarige vrouw uit De Steeg onderschept wegens het rijden zonder rijbewijs. Ook werd in een geval proces-verbaal wegens het beledigen van een van de controlerende agenten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden