Politie Drenthe

dinsdagmorgen 06-01-04

Assen 06-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Extreme gladheid Oude Willem
OUDE WILLEM - Maandagmorgen werd de Bosweg in Oude Willem getroffen door een periode van extreme gladheid. Zeven auto's raakten van de weg waarbij diverse auto's beschadigd raakten. Er vielen geen gewonden. De weg was door opvriezing zo glad geworden dat auto's door de ronding van het wegdek vanzelf de berm in gleden. Agenten probeerden voorbij rijdende automobilisten met blauw zwaailicht te waarschuwen maar het viel hen op dat desondanks veel bestuurders onverantwoordelijk hard reden.

Alcomobilist
EMMEN - Maandagavond reed een 64-jarige man uit Emmer-Compascuum met zijn auto over de Rondweg toen hij gecontroleerd werd. Hij had een alcoholpromillage van 1,2 waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BORGER - Maandagavond reed een 25-jarige man in zijn auto over de N374 toen hij gecontroleerd werd. Hij bleef een fractie onder de grens van 0,5 promille maar hij bleek geen rijbewijs te hebben. Daarvoor kreeg hij een bekeuring.

Auto met technische gebreken
EMMEN - In de nacht van maandag op dinsdag zagen agenten een auto rijden over de Hondsrugweg. Zowel een voorlicht als een achterlicht werkten niet waarna de 23-jarige bestuurder uit Emmen werd gecontroleerd. Toen bleek dat de auto niet verzekerd was en de technische staat verre van voldoende. Zo waren er twee gladde banden, werkten de richtingaanwijzers niet en voldeed de voorruit niet aan de eisen. De auto is voor technisch onderzoek ingenomen.

Woninginbraak
EMMEN - Maandagmiddag ontdekte de 54-jarige eigenaar uit Klazienaveen dat in zijn woning aan de Dennenlaan, die momenteel verbouwd wordt, gereedschap was weggenomen. De man mist elektrisch gereedschap en een compressor.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 8 januari 17.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.