Heuvelrug 09.35 uur

Utrecht 06-01-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Man lichtgewond

RHENEN Op maandag 5 januari raakte een man lichtgewond bij een valpartij.

Rond 17.45 uur kreeg de politie de melding dat op de rotonde op de Nieuwe Veenendaalseweg een man met een bebloed gezicht op de grond zou liggen. Twee politie-eenheden werden naar de rotonde gestuurd. Terwijl zij onderweg waren, werd gemeld dat de gewonde man uit een bestelbusje zou zijn gegooid.

Ter plaatse troffen de politiemensen een 37-jarige man uit Rhenen aan. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. Uit getuigenverklaringen bleek dat de man met zijn fiets ten val was gekomen en hij had daarbij licht letsel in zijn gezicht opgelopen. Vervolgens was een bestelbusje gestopt en hadden de twee inzittenden daarvan de onfortuinlijke fietser overeind geholpen en hem naar het trottoir begeleid. Kennelijk om te voorkomen dat het overige verkeer over de man heen zou rijden. Daarna zijn de mannen met hun bestelbusje weggereden.

Het letsel was dermate licht dat het niet noodzakelijk was een ambulance ter plaatse te laten komen. De man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en is per politieauto naar huis gebracht.

Gordelcontrole

RHENEN De politie heeft op maandag 5 januari een gordelcontrole gehouden.

De controle vond van 13.00 uur tot 14.20 uur op De Stikke Hucht plaats. Twintig bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Radardetectoren

VEENENDAAL Op maandag 5 januari heeft de politie meerdere radardetectoren in beslag genomen.

In het kader van het verbod op radardetectoren heeft de politie op maandagmiddag in Veenendaal op het bezit daarvan gecontroleerd. In een half uur tijd werden drie voertuigen staande gehouden en werd de daarin aanwezige radardetector in beslag genomen. De bestuurders waren afkomstig uit Nijkerk, Harskamp en Veenendaal. Zij kregen een bekeuring en kunnen binnenkort een schikking van 250,- van het Openbaar Ministerie verwachten.

Snelheidscontrole

AMERONGEN De politie heeft op maandag 5 januari op twee plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Tussen 11.30 uur en 12.30 uur werd op de Lekdijk gecontroleerd. Vijf bestuurders reden sneller dan de toegestane 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 92 km/u.

Op de Bergweg werd van 13.30 uur tot 15.15 uur gecontroleerd. Achttien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 88 km/u.