Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 06-01-2004 - Op de Tollerbekerweg in Tollebeek, Lijnzijde in Dronten en Oldebroekeweg in Biddinghuizen vonden maandag een aantal aanrijsingen plaats. Daarbij was er sprake van letsel.

Maandagmiddag kreeg de politie melding van een eenzijdig ongeval op de Tollebekerweg. Een 41-jarige Emmeloorder was met zijn auto tegen een boom gebotst. De brandweer heeft de bestuurder, die nog wel bij kennis was, maar naar eigen zeggen niet kon herinneren wat er gebeurd was, uit de wagen geknipt. Hij werd met letsel aan schouder naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad overgebracht. De politie gaat nog na wat de oorzaak geweest kan zijn.

Maandagmorgen was er ook sprake van een eenzijdig ongeval, maar dan op de Oldebroekerweg in Biddinghuizen. Een 25-jarige vrouw uit Zwolle was van de weg geraakt en was naar eigen zeggen bij de afslag Spijkbos de controle over het stuur verloren en de sloot ingereden. Ze was zelf uit de wagen geklommen, maar werd voor de zekerheid met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze na controle weer ontslagen.

In Dronten aan de Lijnzijde vond maandagavond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. Een 48-jarige bestuurder van een auto had bij het openen van zijn portier een voorbijrijdende fietser van 14 jaar, ook uit Dronten, niet gezien. De bestuurder stond stil in het parkeervak, de fietser kwam vanaf De Boeg en wilde naar De Oost gaan. Een botsing volgde. Volgens de bestuurder voerde de fietser geen licht. Laatstgenoemde werd door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht, maar er werd geen letsel vastgesteld.