Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden luidt nieuwe jaar swingend in

nieuwjaars2004_foyer Maandagavond 5 januari werd in stadsschouwburg De Harmonie de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leeuwarden gehouden. Het officiële gedeelte begon om acht uur met een optreden van het Frysk Jeugdorkest, dat inzette met het Frysk Folksliet. Na het optreden van dit orkest volgde de nieuwjaarsspeech van burgemeester Margreeth de Boer.

Ze keek onder andere terug op 500 jaar Leeuwarden, de relatie tussen gemeente en provincie, de promotie van de stad met Expeditie Leeuwarden en de diverse ontwikkelingen in de stad.

nieuwjaars2004_burgemeester Daarna volgde een sfeervol optreden van de Portugese fadozangeres Cristina Branco met het gitaartrio van Custódio Castelio. Cristina Branco zong hierbij onder andere teksten van de Leeuwarder dichter en schrijver J. Slauerhoff. Ook het solo optreden van het gitaartrio van Custódio Castelo viel zeer in de smaak bij het publiek.
Na dit officiële optreden was er vanaf half tien in de foyer van de Harmonie een optreden van de Antilliaanse Jazzgroep van Izaline Calister, waarbij bezoekers swingend het nieuwe jaar inluidden.