Robeco

2003: beheerd vermogen stijgt tot 108,2 miljard 6 jan 2004

Het totaal beheerd vermogen van Robeco bedroeg - volgens voorlopige cijfers - ultimo 2003 108,2 miljard euro, tegenover 99,3 miljard euro een jaar daarvoor. Een stijging derhalve van 8,9 miljard euro. Door cliënten werd per saldo 4,2 miljard euro aan nieuw geld ingelegd. Met inbegrip van leverage-effecten zorgde dit voor een toename van het beheerd vermogen met 6,3 miljard euro. Ruim 0,6 miljard euro werd aan dividend en rente uitbetaald. Als gevolg van de beursontwikkelingen nam daarnaast het beheerd vermogen met 9,5 miljard euro toe. De depreciatie van de dollar ten opzichte van de euro zorgde echter voor een negatief effect van 6,3 miljard op het beheerd vermogen bij de dochters van Robeco in de Verenigde Staten.

Het aandeel van alternatives in het totaal beheerd vermogen steeg in 2003 van 8% naar 11%. Het percentage aandelen nam toe van 39 % naar 41 %. Vastrentend daalde van 38% naar 33%. Gemengde portefeuilles en geldmarkten behielden hun aandeel met respectievelijk 6% en 9%.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco +31 - 10 - 224 28 10
+31 - 653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl