Ingezonden persbericht


Persbericht


CONTINENTAL AIRLINES VOOR ZESDE JAAR OP FORTUNE 100 LIJST VAN BESTE WERKGEVERS


HOUSTON, 6 januari 2004 - Voor het zesde achtereenvolgende jaar staat Continental Airlines (NYSE: CAL) op de lijst van "100 Beste Bedrijven om voor te Werken" van het tijdschrift FORTUNE. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met het Great Place to Work Institute in San Francisco. Continental staat op de 62e plaats en is de enige luchtvaartmaatschappij op de lijst.
"Deze onderscheiding getuigt eens te meer van ons geloof in de waarde elkaar waardig en respectvol te behandelen", zegt Gordon Bethune, chairman en CEO van Continental. "Ondanks de twee zeer moeilijke jaren die achter ons liggen, en dankzij onze bedrijfscultuur hebben we de grote druk van de markt kunnen weerstaan. We zijn nu misschien wel sterker dan ooit tevoren."
De lijst met bedrijven staat in het blad FORTUNE van 12 januari 2004 en is gebaseerd op een studie naar de beste werkgevers van de Verenigde Staten. In het onderzoek worden aspecten betrokken als werkomgeving, bedrijfscultuur, arbeidsvoorwaarden en andere maatregelen die de tevredenheid met het werk bepalen.
Continentals positie op de lijst is gebaseerd op informatie die het bedrijf zelf heeft aangeleverd en op een onderzoek dat FORTUNE en het Great Place to Work Institute hebben ontwikkeld. Om het vertrouwen in het management, arbeidstrots en samenwerking met collega's te meten, is het onderzoek aan een a-selecte groep medewerkers gestuurd.
"De belangrijkste factor om bedrijven voor deze lijst te kiezen, is wat medewerkers zelf van hun werkgever vinden", stellen Robert Levering en Milton Moskowitz van het Great Place to Work Institute in een persbericht van FORTUNE.
De medewerkers van Continental stuurden het Great Place to Work Institute foto's om duidelijk te maken waarom de luchtvaartmaatschappij zo'n uitstekende werkgever is, en bezorgden de maatschappij zo de plaats op de ranglijst.
Ondanks de financiële situatie waarin de luchtvaartsector in 2003 verkeerde, wist Continental de bedrijfscultuur en de arbeidsvoorwaarden te handhaven en zich daarmee te onderscheiden van andere maatschappijen.
In 2003 droeg de luchtvaartmaatschappij 372 miljoen dollar bij aan het pensioenfonds van Continental, waarmee het bedrijf de minimumbijdrage voor dat jaar ruimschoots te boven ging.
Hoewel de luchtvaartsector hevige financiële tegenslag te verwerken kreeg, wist Continental de kosten te verlagen en extra inkomsten te verwerven zonder het personeel om een loonoffer te vragen.
Continental verbeterde zijn On-Time Bonus programma door de voorwaarde op te nemen om elk kwartaal een bonus van 100 dollar te kunnen verdienen als gemiddeld 80 procent of meer van de vluchten op tijd vloog.
Continental nam in 2003 veel medewerkers in dienst die eerder op non-actief waren gesteld en deed de belofte vacatures op te vullen met bestaande of overgeplaatste medewerkers.
5. In 2003 kende het Continental Studiebeurs Fonds 71 beurzen toe aan medewerkers van Continental of hun naasten. Beurzen worden toegekend om vervolgonderwijs te betalen en te volgen bij erkende onderwijsinstellingen.
Continental Airlines (continental.com), de zevende grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, voert dagelijks meer dan 2.200 vluchten uit naar 127 bestemmingen in de Verenigde Staten en 96 internationale bestemmingen - meer internationale steden dan welke andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ook. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 17 steden in 11 landen, van waaruit wekelijks 168 vluchten naar Continentals hubs worden uitgevoerd in New York/Newark, Houston en Cleveland, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Continental vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar New York/Newark en naar Houston.
Continental is zowel in 2001 als in 1996 uitgeroepen tot Airline of the Year door Air Transport World, waarmee het de enige luchtvaartmaatschappij is die deze eer twee maal in vijf jaar te beurt is gevallen. Continentals BusinessFirst won de Best Executive/Business Class award tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2003. Continental heeft verschillende Europese alliantiepartners, waaronder Air Europa, Emirates, FlyBE (British European), KLM, Maersk Air, TAP Air Portugal en Virgin Atlantic Airways.
---




Ingezonden persbericht