Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 01 (datum mededeling 8 januari 2004) Kapvergunningen

* Elke kerstboom levert geld op

* Vergadering commissie Bestuur, Samenleving en Middelen
* Vergadering commissie Wonen, Ruimtelijke Ordening en Milieu
* Provinciale plannen windenergie
Gemeenteberichten week 02

- Bramenberg 9, bouwen bedrijfswoning, ingekomen d.d. 11 november
- Streefoordlaan 19 + 21, bouwen erkers, ingekomen d.d. 17 december 2003.

- Eemlustlaan 43, vergroten woning, ingekomen d.d. 22 december 2003.
- Bramenberg 1, verbouwen bedrijfspand, ingekomen d.d. 22 december 2003.

- Goyergracht Zuid 9, plaatsen dakkapellen, ingekomen 5 januari 2004.
- Roerdomp 30, vergroten woning, ingekomen 29 december 2003. Bovenstaande aanvragen kunnen worden ingezien bij de sector Grondgebied. Het is nog niet bekend of deze aanvragen ontvankelijk zijn en of deze kunnen worden verleend. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende vergunningen'.
Loman of de heer Schiere van de sector Grondgebied.

Verleende vergunningen

Verleende bouwvergunningen

- Laarderweg 24a, plaatsen overkapping, verzonden d.d. 22 december 2003.

- Wolfstedelaan 66, wijzigen voorgevel, verzonden d.d. 22 december 2003.

- Goyergracht Noord (K 66), bouwen schuurtje, verzonden d.d. 22 december 2003.

- Fazantenhof 38, plaatsen dakkapel, verzonden d.d. 23 december 2003.
- Raadhuislaan 43, vergroten bestaande garage, verzonden d.d. 5 januari 2004.

- Melkpad 49, vergroten entree, verzonden d.d. 5 januari 2004.
- Zuidersingel 4, uitbreiden kringloopwinkel, verzonden d.d. 6 januari 2004.

Bovenstaande besluiten liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie ter inzage. Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Indiening van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning niet op. U kunt na het indienen van een bezwaarschrift, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokkenen belangen - vereist, ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 116,- voor burgers en 232,- voor rechtspersonen.

Ingekomen aangevraagde kapvergunningen


- Rietgors 15, blauwe ceder in achtertuin.

Bovenstaande aanvragen kunnen worden ingezien bij de sector Grondgebied. Het is nog niet bekend of deze aanvragen ontvankelijk zijn en of deze kunnen worden verleend. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende vergunningen'.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer Th. Leys van de sector Grondgebied.
De vergadering van commissie BSM (Bestuur, Samenleving en Middelen) Maandag 12 januari 2004 2003
Aanvang 20.00 uur in de raadzaal
Agendapunten o.m.

* Inventarisatie spreekrecht publiek

* Referendumverordening

* Gemeenschappelijke regeling GHOR/CPA

* Zendmachtiging GLR/BEL

Per te behandelen agendapunt kan het publiek gebruik maken van het spreekrecht. Bij het begin van de vergadering moet het voornemen om hiervan gebruik te maken worden meegedeeld aan de voorzitter. De agenda wordt pas tijdens de vergadering definitief vastgesteld, hierin kunnen dus nog wijzigingen optreden.

De op de agenda betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in de hal van het gemeentehuis, de bibliotheek en de Hilt. De vergaderingen van commissie WRM (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Milieu)

Dinsdag 13 januari 2003
Aanvang 20.00 uur in de raadzaal

Agendapunten o.m.

* Inventarisatie spreekrecht publiek

* Stedenbouwkundige planvarianten Dorpshart

Per te behandelen agendapunt kan het publiek gebruik maken van het spreekrecht. Bij het begin van de vergadering moet het voornemen om hiervan gebruik te maken worden meegedeeld aan de voorzitter.

De agenda wordt pas tijdens de vergadering definitief vastgesteld, hierin kunnen dus nog wijzigingen optreden.

De op de agenda betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in de hal van het gemeentehuis, de bibliotheek en de Hilt.
Vijf windturbines in Eemnes: provinciale plannen windenergie De provincie Utrecht organiseert voor iedereen op donderdag 15 januari 2004 een informatieavond over haar plannen voor vijf grootschalige locaties voor windenergie, waarvan één in Eemnes en één in Bunschoten. Voor zowel Eemnes als Bunschoten betekent dit dat de Provincie voorwaarden wil scheppen om in beide gemeenten vijf turbines van minimaal 75 meter hoog te realiseren in de Eempolder, evenwijdig aan de A1. De grootschalige locaties voor windenergie zijn als zogenaamde "concrete beleidsbeslissing" (CBB) in het Ontwerp-streekplan opgenomen. Dit betekent dat deze locaties, na vaststelling van het streekplan door provinciale staten (naar verwachting eind 2004) en na afronding van eventuele beroepsprocedures, niet meer ter discussie gesteld kunnen worden. Van een eenmaal vastgestelde CBB kan niet worden afgeweken.

De locatie in Eemnes en Bunschoten is naar voren gekomen in een landschappelijk onderzoek naar mogelijke locaties, het Windplan Utrecht (2002). Vervolgens is er een Milieu Effect Rapport (MER, 2003) opgesteld. Hierin is o.a. gekeken naar opbrengst, vogels, geluid en slagschaduw.

Het Ontwerp-streekplan 2005-2015 en het daarbij behorende MER liggen vanaf dinsdag 20 januari 2004 tot en met maandag 16 februari 2004 ter inzage op het provinciehuis Rijnsweerd te Utrecht en in alle gemeentehuizen van de provincie. U kunt tijdens deze vier weken uw reactie (bedenkingen) op de plannen op verschillende manieren kenbaar maken:

- per brief: richten aan de Statengriffier van de provincie Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, onder vermelding van bedenkingen Ontwerp-streekplan en MER;

- per e-mail: inspraakstreekplan@provincie-utrecht.nl.

Voor meer informatie over windenergie of over het Ontwerp-streekplan streekplan en het bijbehorende MER kunt u kijken op www.provincie-utrecht.nl.

U bent van harte welkom op de informatieavond over windenergie op donderdag 15 januari a.s. om 20.00 uur in restaurant De Mandemaaker, Kerkstraat 103, Bunschoten-Spakenburg. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De gedeputeerde Milieu, de heer Binnekamp, zal op de informatieavond aanwezig zijn.
soorten afval leest u op de Kalender Huishoudelijk Afval die inmiddels huis-aan-huis vespreid is. Mocht u nog niets ontvangen hebben, dan kunt u deze kalender gratis afhalen bij het gemeentehuis.

Elke kerstboom levert geld op

De kerstbomen die in Eemnes ingezameld worden gaan niet meer op de brandstapel. Dit is al sinds 1991. Ze worden nu naar een composthoop gebracht. Dit is beter voor het milieu.

U bent nu in de gelegenheid om een handje te helpen voor een beter milieu. De gemeente wil zo veel mogelijk bomen naar de composthoop brengen. Daarom is elke kerstboom die op de gemeentewerf wordt ingeleverd 20 eurocent waard. En voor drie bomen krijgt u één euro.

Kerstbomen inleveren kan op:
Zaterdag 10 januari 2003 van 09.00 tot 13.00 uur.

Plaats: gemeentewerf Eemnes.

Hoe meer bomen, hoe meer