Gemeente Waterland


Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 5 januari zijn vier Waterlanders in het zonnetje gezet, aangezien zij in 2003 (en de jaren ervoor!) bijzondere prestaties hebben verricht. De winnaars ontvingen een kunstwerk van de Monnickendamse kunstenaar Kwadijk (beeldhouwwerk), Wirtz (foto) of Bak (schilderij).

Bestuur van SGOM krijgt foto overhandigd Vrijwilliger Twee organisaties streden om de Kaderprijs 2003. Het bestuur van de Stichting Projectgroep 50+ Waterland heeft een bijzondere staat van dienst, door het grote aantal sociale, culturele, educatieve en recreatieve activiteiten die zij aanbiedt aan 50-plussers. Op het programma staan onder meer taalcursussen, computercursussen, stijldansen en zelfs Tai Chi.

De prijs werd uiteindelijk toegekent aan het bestuur van Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Monnickendam (SGOM). Het SGOM organiseert al 20 jaar diverse activiteiten voor ouderen, zoals een vakantieweek, de sinterklaasviering en Koninginnedag. Maandelijks verspreid het SGOM een stichtingsblad "Herfstblad".

Areopagus in het zonnetje gezet Kunst en Cultuur De categorie Kunst en Cultuur telde twee nominaties. De heer Gerard Meij is een drijvende kracht achter Toneelvereniging De Brug, welke de laatste tijd nieuw leven is ingeblazen. De Monnickendamse vereniging trad dit jaar onder meer op in Marken en oogste daarbij veel succes. Daarnaast is de heer Meij betrokken bij de Stichting 650 Stadsrechten Monnickendam.

Winnaar in deze categorie werd het bestuur van Areópagus. Deze levendige organisatie organiseert aan de lopende band bijeenkomsten en activiteiten op het snijpunt van Kerk, Cultuur en Maatschappij. De lezingen, discussies, fietstochten en zelfs reizen (!) kunnnen rekenen op veel enthousiasme in de Waterlandse samenleving, wat blijkt uit het groeiend aantal leden/donateurs.

Mevrouw Box neemt kunstwerk in ontvangst Sport
Voor de Sportprijs 2003 waren twee genomineerden geselcteerd. Allereerst mevrouw Ruth Kaars, die door middel van meerdere functies een steunpliaar vormt van de Voetbalvereniging Monnickendam.

Winnaar in deze categorie is mevrouw Jopie Box, een vaste kracht bij Gymnastiekvereniging Ilpenstein. Naast haar bestuurstaken, assisteert zij bij het lesgeven, voert de readactie van het clubblad, is jarenlang juy-lid geweest en helpt de vereniging waar dit maar kan.

Heer Hakvoort krijgt beeld 'Water' uitgereikt Ondernemer van het jaar Voor de verkiezing van de Ondernemer van 2003 werden maar liefst 16 ondernemers voorgedragen, zonder uitzondering met een behoorlijke staat van dienst. Winnaar van de onderscheiding was de heer Hakvoort, eigenaar van de gelijknamige scheepswerf in Monnickendam. Het bedrijf bouwt boten van een buitengewone klasse. Het bedrijf, met een personeelsbestand van circa 75 medewerkers, heeft niet alleen een bijzondere plaats in de Monnickendamse binnenstad, maar door haar lange bestaat ook een bijzondere plaats in de Monnickendamse gemeenschap.

Een aanmoedigingsprijs werd toegekent aan de heer Wolters, eigenaar van Café 1614. Het café is sinds haar opening bekend en geliefd vanwege de geweldige uitstraling en inrichting van het pand, de live-muziek en de gezellige 'huiskamer-sfeer'.