Gemeente Den Helder

06-01-2004 Tom van den Berg benoemd als Jutter van het Jaar 2003 Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben Tom van den Berg uitgeroepen als Jutter van het Jaar 2003. Tom van den Berg heeft de kwaliteit van en de veiligheid in het uitgaanscentrum in Den Helder hoog in het vaandel staan. Om het imago van de Koningstraat op te poetsen investeert hij al jarenlang in zijn eigen zaak en stimuleert hij anderen om de horeca veilig te maken. Vanuit deze betrokkenheid heeft hij een bijdrage geleverd aan het Horecaconvenant dat eind 2003 is ondertekend.
Hij maakt zich niet alleen sterk voor de horeca maar voor de hele stad en ziet overal nieuwe mogelijkheden. De realisatie van Cape Holland heeft hij aangegrepen voor het opzetten van Cape Holland Events. Als voorzitter van de Juniorkamer weet hij andere, jonge stadgenoten te stimuleren iets voor de stad te doen. En met succes! Dankzij de Juniorkamer komt er straks weer een klimtoren in Mariëndal. Tom is een jonge ondernemer die met een niet-aflatende enthousiasme veel zaken oppakt.
Het is een persoon die energie geeft, een echt mensenmens, iemand met een positieve geest en instelling.

Burgemeester J.M. Staatsen maakt de Jutter van het Jaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder. De receptie vindt vanavond, maandag 5 januari 2004, plaats op Cape Holland Willemsoord, Weststraat 1. De receptie begint om 20.00 uur.

Toespraak burgemeester J.M. Staatsen ter gelegenheid van de bekendmaking van de Jutter van het Jaar 2003.

Dames en heren,
In mijn nieuwjaarstoespraak tipte ik het onderwerp veiligheid aan. Op dit onderwerp wil ik nog even terugkomen nu ik de Jutter van het Jaar 2003 bekend ga maken. Het lijkt voor u waarschijnlijk een rare overgang maar het zal u straks duidelijk worden. Op onze oproep op de voorlichtingspagina zijn diverse aanmeldingen binnengekomen voor de titel Jutter van het Jaar 2003. Het college heeft op 16 december een keus gemaakt voor de vijfde Jutter van het Jaar.
De vorige Jutters van het Jaar waren, en ik bedoel dit absoluut niet onbeleefd wat oudere inwoners van onze stad. Ik haal ze nog even in uw herinnering: Frans Breed, Marinus Vermooten, Kees Doolaard en vorig jaar Fia Smit-Weel. Ouder in leeftijd, maar jong van geest. Mensen van wie je kunt zeggen: ze zijn gearriveerd.

Dit jaar hebben we gekozen voor een jonge inwoner van onze stad, een jonge ondernemer die met een niet-aflatende enthousiasme veel zaken oppakt. Iemand die nog niet op zijn eindstation is gearriveerd. Hiermee is de titel Jutter van het Jaar 2003 ook meer een stimuleringsprijs geworden.

De Jutter van het Jaar 2003 is iemand die de kwaliteit van en de veiligheid in het uitgaanscentrum in Den Helder hoog in het vaandel heeft staan. Het is iemand die regelmatig zijn voetstappen zet in het uitgaanscentrum en er alles aan doet om het imago van de horeca maar ook van de Koningstraat te verbeteren.
Hij investeert hiervoor al jaren in zijn eigen zaak en stimuleert ook anderen om de horeca veilig te maken. Vanuit deze betrokkenheid heeft hij een bijdrage geleverd aan het Horecaconvenant dat eind 2003 is ondertekend. Het is een persoon die energie geeft, een echt mensenmens, iemand met een positieve geest en instelling, die zijn verantwoordelijkheid neemt.

Hij maakt zich niet alleen sterk voor de horeca maar voor de hele stad en ziet overal nieuwe mogelijkheden. De realisatie van Cape Holland heeft hij aangegrepen voor het opzetten van Cape Holland Events. Het eerste feest is inmiddels geweest. Als voorzitter van de Juniorkamer weet hij andere, jonge stadgenoten te stimuleren iets voor de stad te doen. En met succes! Dankzij de Juniorkamer komt er straks weer een klimtoren in Mariëndal.

Dames en heren,
Het zal u duidelijk zijn, de Jutter van het Jaar 2003 is Tom van den Berg. Mag ik je uitnodigen naar voren te komen.