Productschap Diervoeder

06/01/2004

Actualisatie Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen

In het kader van de GMP-regeling diervoedersector is vastgelegd dat met ingang van 1 januari 2004 uitsluitend nog voedermiddelen mogen worden gebruikt, waarvan een generieke risicobeoordeling in de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV) van het Productschap Diervoeder is opgenomen.

De opzet en beoordeling van de risicobeoordelingen is vastgelegd in GMP26a.

In de tweede helft van 2003 zijn vele risicobeoordelingen aangemeld. Een groot aantal daarvan is beoordeeld en in de databank opgenomen. Deze risicobeoordelingen zullen periodiek worden geëvalueerd en zo nodig worden geactualiseerd.
In par. 2 wordt een overzicht gegeven van producten die, op grond van de risicobeoordeling, geaccepteerd zijn om als voedermiddel te worden gebruikt.

De risicobeoordeling van een aantal aangemelde producten is nog in behandeling. Deze staan vermeld in par. 3. De hieronder vallende producten kunnen, voor zover ze niet in par. 2 staan vermeld, bij wijze van overgangsregeling gebruikt worden, totdat een finaal besluit omtrent de risicobeoordeling is genomen en deze al dan niet in de databank wordt opgenomen.

Voor alle producten, die niet in dit document vermeld staan, zijn geen risicobeoordelingen aangemeld. Deze zijn daarom niet (meer) acceptabel bij de bereiding van of handel in voedermiddelen in het kader van de GMP-regeling te worden gebruikt.

Een uitzondering hierop vormen de toevoegingsmiddelen en de bijzonder stikstofhoudende producten.

Wijzigingen in de databank van bestaande of opneming van nieuwe risicobeoordelingen worden per elektronische nieuwsbrief bekendgemaakt.