Gemeente Almere

Voordracht opvolger wethouder Jan Lankreijer door Leefbaar Almere

De fractie van Leefbaar Almere heeft unaniem besloten Vincent van der Velde voor te dragen als opvolger van wethouder Jan Lankreijer, die per 1 februari vertrekt.

foto Vincent van der Velde is negenentwintig jaar, advocaat en procureur in Almere en gespecialiseerd in contractenrecht, procederen in kort geding en het strafrecht. In goed overleg neemt hij afscheid van De Rooij Advocaten in Almere, waar hij sinds 1999 werkzaam is. Vincent van der Velde is een echte Almeerder. Hij volgde zijn VWO-opleiding aan de Openbare Scholengemeenschap Echnaton in Almere. Daarna studeerde hij rechten (Nederlands Recht) aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat hij een jaar als jurist bij DAS Rechtsbijstand in Amsterdam had gewerkt, trad hij in dienst bij De Rooij Advocaten.

In 2002 werd Vincent van der Velde lid van het bestuur van Leefbaar Almere, waarvan hij sinds de zomer van 2003 voorzitter ad interim is. Hij is mede oprichter en secretaris van de Werkgroep Strafrecht Flevoland, een vereniging waarin thans vijftien strafpleiters van elf verschillende advocatenkantoren in Flevoland zich hebben verenigd om onder meer de kwaliteit van de rechtsbijstand in strafzaken te waarborgen.
Daarnaast is hij lid van de Commissie van Toezicht van Rentray Lelystad, een gesloten inrichting voor minderjarigen (civielrechtelijke uithuisplaatsingen, strafrechtelijke hechtenis en PIJ-plaatsing, beter bekend als jeugd TBS).

Leefbaar Almere heeft inmiddels het college van Burgemeester en Wethouders en de leden van de gemeenteraad over de voordracht geïnformeerd.

(bron tekst: www.leefbaaralmere.nl en foto: Prospero)