Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve zwartrijder

6-1-2004. Tijdens een gerichte in- en uitstapcontrole op het metrostation aan de Verijn Stuartweg werd maandagmiddag een 23-jarige man gearresteerd die niet in het bezit was van een geldig plaatsbewijs. Hij weigerde zijn naam op te geven en reageerde agressief. Na een worsteling kon de onwillige arrestant worden ingesloten.

---

Kind aangereden door vrachtauto

6-1-2004. Dinsdagochtend rond kwart voor acht raakte op de Bilderdijkstraat een ongeveer achtjarig jongetje gewond bij een aanrijding met een vrachtauto. Het kind werd met verwondingen aan zijn voet naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en zal worden gehoord.

---

Inbreker bakkerij gearresteerd

6-1-2004. Vannacht werd een 24-jarig man gearresteerd nadat hij was betrapt bij het inbreken in een bakkerij in de Jan van Galenstraat. Een familielid van de bakker, dat boven de bakkerij woont, hoorde glasgerinkel en ontdekte dat de ruit van de toegangsdeur was ingegooid. Hij zag dat de inbreker op zijn gemak een croissant aan het eten was, waarop hij de politie belde. Agenten konden de man in de zaak inrekenen.

---
Overval sigarenzaak
6-1-2004. Dinsdagochtend rond halfacht vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Bilderdijkstraat. Twee mannen met een mes kwamen de sigarenzaak binnen. Zij bedreigden het aanwezige personeel en maakten een onbekend geldbedrag buit. Er raakte niemand gewond. Het personeel hielp eerst nog een aantal klanten voordat de politie gewaarschuwd werd. Een verdachte kon in de omgeving worden aangehouden.

---