Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Voor de wereldwijde markt


James A. Lawrence treedt toe tot de raad van bestuur van Apple

Bunnik, 5 januari 2004 Ð Apple maakt vandaag bekend dat James A. (Jim) Lawrence, Executive Vice President en CFO van General Mills, Inc., is toegetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf.

ÒJim beschikt over een schat aan financi'le en internationale ervaring, en is daardoor een fantastische toevoeging aan onze raad van bestuurÓ, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. ÒJim is het zevende lid van de raad van bestuur en we verheugen ons erop met hem te mogen samenwerken.Ó

ÒApple is zonder meer het meest innovatieve bedrijf in de hele computerindustrieÓ, zo verklaart Jim Lawrence. ÒBij mij thuis werkt iedereen al jaren met een Mac, en ik kijk ernaar uit om te kunnen samenwerken met een bedrijf dat zoveel getalenteerde medewerkers heeft.Ó

James A. Lawrence is sinds 1998 Executive Vice President en CFO van General Mills. Voor die tijd was hij werkzaam als Executive Vice President en CFO van Northwest Airlines. Voordat hij in dienst trad bij Northwest Airlines, was Jim Lawrence werkzaam voor Pepsi-Cola International, aanvankelijk als Executive Vice President en vervolgens als President en CEO voor Pepsi-CoÕs activiteiten in Azi', het Midden-Oosten en Afrika.

Jim Lawrence is tevens lid van de raad van bestuur van Avnet, Inc. en van de raad van bestuur van The St. Paul Companies. Eerder was hij lid van de raden van bestuur van American Reinsurance Inc., Continental Airlines en Intuitive Surgical.

Jim Lawrence behaalde in 1974 een bachelorgraad in Economie aan Yale University. In 1976 behaalde hij een MBA aan de Harvard Business School.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac en Mac OS zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: pr.bnl@euro.apple.com