KENNISNET

Kinderen missen geliefde

Zoetermeer, 6 januari 2004

Een derde (33 procent) van alle kinderen van de basisschool die deze week weer naar school zijn gegaan heeft tijdens de Kerstvakantie vooral zijn of haar geliefde gemist. Klasgenootjes volgen met 31 procent. 27 procent van de kinderen zegt helemaal niets of niemand te hebben gemist. De juf of meester wordt evenmin gemist (zes procent). Hekkensluiter is het favoriete vak dat door drie procent van de kinderen wordt gemist. Dit blijkt uit de Kennisnet poll die deze week is gestart op kinderen.kennisnet.nl. Inmiddels hebben zo'n 1600 kinderen hun stem uitgebracht op de poll.

Kennisnet heeft speciaal voor het kinderen de kinderen.kennisnet.nl site opgezet. Leerlingen vinden daar nuttig materiaal voor werkstukken, wedstrijden en spelletjes en leren zo op een leuke en speelse manier kennismaken met het gebruik van internet op school en voor thuis.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het onderwijs. Stichting Kennisnet is in oktober 2001 opgericht door de onderwijsorganisaties. Kennisnet stimuleert het gebruik van internet in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt dagelijks actueel lesmateriaal en onderwijsinformatie aangeboden voor leerkrachten, leerlingen, ICT-coordinatoren en schoolleiders in basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Docenten vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning bij opvoedingsvraagstukken. ICT-coordinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.


----------------
Noot voor de redactie/