RAS


Tilburg, 6 januari 2004
= Persbericht=

Bewindslieden Sociale Zaken ontmoeten schoonmaakwereld

Schoonmaker Johnson Fosu en glazenwasser Jessica Verbrugge die - samen met tientallen collegas dagelijks het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schoonmaken - hebben vanmorgen minister De Geus en staatssecretaris Rutte het boek Ontmoet de hele wereld in de schoonmaakwereld aangeboden. Het boek illustreert het gegeven dat de schoonmaakbranche een kleurrijke sector is. Meer dan honderd schoonmakers uit evenzoveel delen van de wereld vertellen in de uitgave over hun herkomst, familie, cultuur, werk en toekomst(dromen). Het 256 paginas tellende boekwerk wordt verspreid onder alle schoonmakers in Nederland en hun opdrachtgevers. Ontmoet de hele wereld in de schoonmaakwereld is een initiatief van de schoonmaakbranche in het kader van de imagocampagne De schoonmaker maakt het mogelijk.

120 verschillende nationaliteiten
Met de publicatie toont de schoonmaaksector het succes van de multiculturele samenleving. Iedere dag werken duizenden professionele schoonmakers, met vaak enorm verschillende culturele achtergronden, op goede voet samen. In totaal zijn ruim 120 verschillende nationaliteiten werkzaam in de branche. Ongeveer 25% van de 200.000 medewerkers is van allochtone afkomst.

Authentieke recepten
Met het boek stimuleert de branche dat de schoonmakers elkaar en elkaars cultuur nog beter leren kennen, begrijpen én proeven, want in de uitgave zijn - naast de vele portretten - ook een aantal authentieke recepten uit verschillende windstreken van de wereld opgenomen. Uiteraard ontvangen ook opdrachtgevers een exemplaar om kennis te maken met de vele gezichten die de sector rijk is.

Campagne
Alle activiteiten in deze fase van de imagocampagne De schoonmaker maakt het mogelijk zijn erop gericht een meer positieve houding bij opdrachtgevers en eindgebruikers te bewerkstelligen. De doelgroep moet schoonmaken erkennen als belangrijk en waardevol werk, dat bijdraagt aan hun welbevinden en een plezierige leef- en werkomgeving. Het beoogde gevolg is een verbeterde interactie tussen de schoonmaker en zijn omgeving enerzijds, en - in reactie hierop - toegenomen trots bij de schoonmaker anderzijds.

0-0-0-0-0