Gemeente Neede

Website www.gemeenteberkelland.nl "in de lucht"

De ontwikkeling van de gemeente Berkelland, die per 1 januari 2005 van start moet gaan, is nu ook via een speciale website te volgen. Op de internetsite zijn actualiteiten opgenomen, vergaderstuk-ken van de stuurgroep (afvaardiging colleges van burgemeester en wethouders) en de klankbord-groep (fractievoorzitters vier gemeenteraden) in te zien en wie iets kwijt wil kan een bericht zenden naar de projectsecretaris van de organisatie die met de voorbereiding van de fusie is belast.

De projectorganisatie is al zo'n anderhalf jaar aan de gang en sindsdien is er een hoop gebeurd. Met name na het regeringsbesluit van 13 december 2002 is het fusieproces onder begeleiding van het externe bureau AtosKPMGconsulting in hoog tempo van start gegaan. Onder meer kwamen tot stand: een plan van aanpak, een communicatieplan, procedure beoogd gemeentesecretaris, inpassingsleidraad, sociaal statuut, regelingen Bijzondere Ondernemings Raad (BOR) en Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO), 20 ambtelijke werkgroepen bereiden harmonisatievoorstellen voor, namens de vier gemeenteraden is een algemene (voorlopige) visie voor de nieuwe gemeente vastgesteld, waarin ook de locatiekeuze voor het nieuwe gemeentehuis (Borculo) is bepaald, de begrotingsopzet is afgestemd en er is voor een organisatieopzet/besturingsconcept voor de nieuwe organisatie gekozen. Om personeel voor te bereiden op het werken in de nieuwe gemeente is een omvangrijk communicatie-, opleidings- en trainingspakket aanvaard.

Communicatie vormt een belangrijk onderdeel van het herindelingstraject. Zo is er -afgezien van de interne communicatie met bestuur en personeel- een enquête onder 1200 inwoners van de Berkellandgemeenten gehouden om te kunnen inspelen op hun wensen en is er onder andere over naamgeving en de uitgewerkte visie voor de nieuwe gemeente ruimschoots de gelegenheid geboden om een inbreng te hebben. Op de gemeentepagina's en via de pers is er veel over het fusieproces te lezen en in de loop van het komend jaar zal er een eigen voorlichtingsblad huis-aan-huis worden verspreid.

Nu is er dus de gelegenheid om via de speciale website meer te weten te komen over de nieuwe gemeente Berkelland
Berichttype Actueel