Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


6 januari 2004


Doetinchem - Woningbrand


In een woning aan Zuivelweg is vannacht omstreeks 01.20 uur brand ontstaan. Bleek dat de afwasmachine die in de bijkeuken stond door kortsluiting vlam had gevat. Het vuur werd gedoofd door de brandweer. In de bijkeuken is veel roet- en rookschade. De bewoners werden door de brandmelders in de woning gealarmeerd en konden snel de brandweer waarschuwen.


Winterswijk - Hennepkwekerij aangetroffen


In een pand aan de Tinbergenstraat werd maandagmiddag door de politie een volledig in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden ongeveer 3250 planten aangetroffen en professionele apparatuur. Het gehele pand is ontruimd en hierbij werd assistentie verleend door de brandweer en gemeentewerken. De gebruiker van het pand, een 37 jarige Winterswijker, is aangehouden en ingesloten. De elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt. De Nuon legt een naheffing op. De politie stelt een nader onderzoek in.


Winterswijk - autodief betrapt


De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur twee mannen op heterdaad betrapt bij een autodiefstal. Het tweetal sloeg op de vlucht maar de politie kon één van hen in de kraag grijpen. Het betrof een 20 jarige man uit Winterswijk. Hij is voor ander onderzoek ingesloten. De auto waarin het tweetal zat te rommelen stond geparkeerd aan de Stevinstraat in Winterswijk.


Doetinchem - man ingesloten na bedreiging


De politie heeft maandagmiddag een 21 jarige man uit Doetinchem aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man bedreigde kort daarvoor in een pand aan de Louise de Colignystraat in Doetinchem een 46 jariuge Doetinchemer met een mes. De 21 jarige meldde zich kort na het incident vrijwillig op het politiebureau.


Winterswijk man ingesloten na ernstige mishandeling


De politie heeft dinsdagochtend een 26 jarige man uit Aalten aangehouden nadat hij maandagavond laat een 33 jarige man en een 29 jarige vrouw ernstig had mishandeld. Beiden werden geschopt en geslagen. Het incident deed zich voor in een woning in Winterswijk waar de mishandelde man en vrouw verbleven. Beiden hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Het motief voor de mishandeling is gelegen in de relationele sfeer.


Doetinchem - brand door afwasmachine


Door een defect in de afwasmachine ontstond afgelopen nancht omstreeks 01.20 uur brand in een woning aan de Zuivelweg in Doetinchem. De brand blef beperkt. De brandweer doofde het vuur. Er was veel roet en waterschade. De bewoners werden door de brandmelders in hun woning gewekt.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --