Politie Zaanstreek-waterland


15:51 05-JAN-04
LOC: OOSTZAAN, A8

Brutale autodiefstal

De auto van een 30-jarige automobilist uit Hoogkarspel werd bij een benzinestation in een onbewaakt ogenblik gestolen. De man had zijn auto vlakbij de winkel van het station geparkeerd, om iets in de winkel te kopen. Hij had zijn auto niet afgesloten en de sleutels daarin laten zitten. Toen na hij enkele minuten weer buiten kwam, bleek zijn auto te zijn verdwenen. Een uitgebreide zoektocht in de omgeving door de gewaarschuwde politie leverde geen resultaat op. Het voertuig betreft een donderblauwe Seat Toledo.

17:51 05-JAN-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, KAARSENMAKERSSTRAAT

Burger houdt fietsendief aan

Een 28-jarige man uit Koog aan de Zaan heeft een fietsendief aangehouden en de politie gewaarschuwd. De verdachte, een 35-jarige man uit Koog aan de Zaan, bood de Koger voor E 50 een fiets te koop aan. De Koger herkende de man echter als degene die in het verleden geprobeerd had hem van zijn fiets te trekken om de fiets te stelen. Dat was toen niet gelukt. Omdat hij vermoedde, dat de man de fiets had gestolen, hield hij hem vast tot de politie was gearriveerd. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. Hij heeft bekend de fiets te hebben gestolen.

20:00 05-JAN-04
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Man steekt buschauffeur neer

Een 63-jarige man uit Zaandam heeft een buschauffeur van Connexxion twee maal in de buik gestoken en sloeg daarna op de vlucht. Het slachtoffer, een 53-jarige man uit Zaandam, werd met spoed overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam en daar geopereerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.
De verdachte was de bus ingestapt en verklaarde gratis naar het centrum van Zaandam te willen reizen. De dienstdoende chauffeur vond dit uiteraard niet goed, waarna de man stampei begon te maken. Het slachtoffer, een collega van de chauffeur die op dat moment geen dienst had, zat in de bus op de zitplaats achter de chauffeur. Hij schoot de chauffeur te hulp, waarna de verdachte een mes trok, hem tweemaal in de buik stak en vervolgens wegvluchtte. Het mes liet hij in de bus achter. Een uitgebreide zoektocht van de politie in de omgeving had geen resultaat. Later werd door een inwoner van Oostzaan gemeld, dat zich op het erf van zijn woning een kletsnatte man bevond. De man was kennelijk via de sloot, parallel aan straat Poelenburg, op het erf terecht gekomen. Het signalement van de man kwam overeen met dat van de dader van de steekpartij, waarna de ter plaatse gekomen agenten de man aanhielden. Hij bekende de steekpartij vrijwel onmiddellijk, maar maakte een zeer verwarde indruk. Hij werd overgebracht naar het bureau, ingesloten en in verzekering gesteld.
In de loop van de ochtend van 6 januari werd een onderzoek in zijn woning ingesteld. De verdachte had echter verteld, dat zijn woning zou ontploffen als deze werd betreden. Daarom werden alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder de aanwezigheid van de brandweer. Er werd echter niets gevaarlijks of ter zake dienend aangetroffen.
De verdachte zal donderdag voor de officier van justitie worden geleid.


(Zie volgende blad)


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-060104


08:00-10:00 05-JAN-04
A7, WIJDEWORMER

Verkeerscontrole

Tijdens een motorsurveillance in Wijdewormer en Zaandam werden maandagochtend acht bestuurders bekeurd. Vijf bestuurders die het keerverbod negeerden op de N515 en zo een deel van de file op de A7 ontweken, werden staande gehouden. Verder ontvingen twee automobilisten zonder autogordel en een bestuurder die met de telefoon in de hand reed een boete.

07:30 -11:00 05-JAN-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)
20:15-21:30 05-JAN-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)
38 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Westzaan-West-Graftdijk in Wormerveer werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 138 km per uur. Van alle bestuurders reed vier procent harder dan de toegestane 100 km per uur.
Op de Provincialeweg in Assendelft was het aandeel hardrijders een stuk hoger. Maar liefst één op de vijf bestuurders hield zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km per uur.

EINDE


---- --