Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Persbericht P-02; Zoetermeer, 6 januari 2004 Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07

A'dam Marriott en Karel V winnen Nijstenprijs

De Ondernemingsraden van het Amsterdam Marriott Hotel en Grand Hotel Karel V zijn dit jaar de winnaars van de Nijstenprijs. Het Amsterdam Marriott Hotel won in de categorie ervaren ondernemingsraden en Grand Hotel Karel V behaalde de eerste positie in de categorie jonge ondernemingsraden. Op 5 januari namen de voorzitters van de winnende OR'en de prijs in ontvangst van de bedrijfscommissie ondernemingsraden Horeca en Catering, die is ondergebracht bij het Bedrijfschap. De prijs werd overhandigd door de heer M. Rutte, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De prijs, bestaande uit een uniek beeldje en een cheque ter waarde van EUR 850,- werd uitgereikt tijdens de Horecava 2004 in Amsterdam.

"De Ondernemingsraad is al jaren een professionele raad die vanuit een duidelijke missie bezig is met streven naar een goed leef- en werkklimaat binnen het Hotel", aldus het juryrapport van het Amsterdam Marriott Hotel. "Ook de OR van Grand Hotel Karel V is zich bewust waar hij voor staat en waar hij naar toe wil. Een aanmoediging in de vorm van de eerste prijs in de categorie 'jonge ondernemingsraden' is zeer verdiend en als de OR op deze wijze doorgaat ligt een prijs in de categorie 'ervaren ondernemingsraden' zeker in de lijn der verwachtingen".

Voorafgaand aan de uitreiking van de prijs vond een presentatie over de nieuwe HappyHoreca-campagne plaats. Aansluitend volgde een discussiebijeenkomst tussen deskundigen over de wijze waarop de horeca, catering en recreatie omgaan met het thema arbeidsomstandigheden, waarbij de maatregelen van de campagne HappyHoreca een centrale rol spelen. Diverse onderwerpen zoals werkdruk, de voordelen van werkoverleg en andere hulpmiddelen die HappyHoreca aanreikt kwamen aan bod.

De Nijstenprijs is ingesteld om ondernemingsraden in de horeca en catering te stimuleren tot een nog beter functioneren. De prijs, die dit jaar voor de dertiende keer werd uitgereikt, moet onder meer de aandacht vestigen op een aantal aspecten waarin de onderscheiden OR een voorbeeld zijn voor anderen. Naast de Ondernemingsraden van het Amsterdam Marriott Hotel en Grand Hotel Karel V waren de Ondernemingsraden van de Compass Group, McDonalds Tilburg-Zuid genomineerd in de categorie van ervaren ondernemingsraden en NH Hoteles genomineerd in de categorie jonge ondernemingsraden.