Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 6 januari 2004

Fortis Investments verwerft een strategische beheerscapaciteit in Japanse aandelen

Fortis Investments, de asset manager van Fortis, kondigde vandaag aan dat ze de beheersactiviteiten inzake Japanse aandelen van WestAM, de Duitse asset manager van de groep WestLB, heeft verworven.

Deze belangrijke toevoeging aan het produktengamma van Fortis Investments kan worden beschouwd als een nieuwe etappe in de constructie van een integrale structuur inzake vermogensbeheer, gebaseerd op gespecialiseerde beleggingscentra, die bestaan uit experts van het hoogste niveau.

Via deze transactie verwerft Fortis Investments niet alleen de kennis en ervaring van de huidige verantwoordelijke, Kazuhito Yoshihara, maar ook die van zijn team van vier aandelenspecialisten en een klein aantal medewerkers op het vlak van verkoop, marketing en support. Gedurende de laatste vier jaar behaalden ze samen uitstekende resultaten op het vlak van Japanse aandelen. Tegen de achtergrond van een aantrekkende economie en verbeterende financiële markten, biedt deze overname dan ook voortreffelijke commerciële perspectieven voor Fortis Investments.

Met deze overname versterkt Fortis Investments eveneens het aanbod van haar fondsen Internationale aandelen en Internationale sectoren, zonder de gemengde produkten te vergeten.

William De Vijlder, Global CIO, verklaarde : "De verwerving van deze onafhankelijke activiteit inzake het beheer van Japanse aandelen is niet alleen belangrijk voor de activaklasse op zich. Het feit dat we voortaan beschikken over collega's in Tokio zal ook zeer gunstig zijn voor de andere beleggingscentra. Onze teams internationale aandelen en internationale sectoren in Boston en het team gemengde fondsen zullen ongetwijfeld voordeel halen uit de lokale expertise in Japan."

Yoshihara kan terugblikken op twintig jaar ervaring op het vlak van Japanse aandelen en zal werken vanuit Tokio. Hij rapporteert rechtstreeks aan William De Vijlder.

Perscontacten:

Brussel: +32 (0)2 565 35 84 pressroom@fortis.com Utrecht: +31 (0)30 257 65 49

Fortis Investments
Fortis Investments is een asset management onderneming met diverse vestigingen en een ruim productengamma. Als autonome asset manager van Fortis, heeft Fortis Investments 77,1 miljard in beheer (*). De onderneming is gebaseerd in Europa, maar heeft ook een internationale aanwezigheid via vestigingen in zowel de VS als Azië. Dankzij haar internationale beleggingsexpertise kan Fortis Investments een gepast antwoord geven op de noden en vereisten van lokale institutionele en particuliere beleggers. Van de 665 werknemers van Fortis Investments zijn er 180 gespecialiseerde beleggingsspecialisten (*). De activiteiten gaan van het beheer van institutionele portefeuilles tot de creatie en het beheer van beleggingsfondsen, zoals het Fortis L Fund dat momenteel meer dan 80 compartimenten telt. Fortis Investments is een cliëntgerichte organisatie die een rigoureus beleggingsproces aanwendt om alle cliëntenvereisten te beantwoorden.


* Cijfers op eind september 2003.


---- --