CONNEXXION

Staking Zaandam beëindigd (tekst overeenkomst)

Zaandam, 6 januari 2004

Aan de medewerkers van de vestiging Zaandam

Betreft: maatregelen sociale veiligheid

Naar aanleiding van het incident op 5 januari 2004, waarbij een collega-chauffeur in de hoedanigheid van passagier is neergestoken, zijn partijen het volgende overeengekomen:


- Alle bussen van de stalling Zaandam worden voorzien van camerabeveiliging (realisatie voor 1 maart 2004)
- Volledige loketbemensing gedurende de huidige vastgestelde openingstijden wordt gegarandeerd tot 12 december 2004 (dit in verband met de aanbesteding concessie Zaanstreek)

- Er zullen 6 fte VIC voor 1 april 2004 voor de vestiging Zaandam zijn aangesteld.

- Er zullen 6 fte extern gediplomeerd beveiligingspersoneel worden ingehuurd per 7-1-2004 (voor toezicht van 18.00 uur tot einde dienst) tot het moment dat voor de vestiging Zaandam expliciet 6 fte medewerkers VIC zijn benoemd. Deze externe inhuur verdwijnt geleidelijk per aangestelde fte VIC.

- Inspanningsverplichting van beide partijen om opdrachtgever te overtuigen van de noodzaak tot het open houden van het loket Zaandam en verwijdering reclamestickers op de achterruit van de bussen.
- Inspanningsverplichting voor werkgever tot aangaan van een convenant met het politiekorps Zaanstreek/Waterland m.b.t. prioriteit afhandeling bij calamiteiten door politie.

- Voorstellen die organisatorische aanpassingen behelsen, zoals uitbreiding aantallen VIC-ers in de regio en het aanstellen van een veiligheidscoordinator als aparte functie, zullen voor 15-2-2004 op divisie niveau worden voorgelegd en voor 1 maart 2004 met partijen worden besproken.

Partijen zijn van mening dat er sprake is geweest van constructief overleg om de problematiek m.b.t. de veiligheid van de chauffeurs en de passagiers te verbeteren en de hoog opgelopen emoties t.g.v. het steekincident te kanaliseren. Over en weer zullen partijen elkaar niet meer aanspreken op de gevoerde actie en zullen ook individueel de werknemers niet aangesproken worden op de gevoerde actie en het communiceren met de media.
De niet gewerkte uren zullen worden doorbetaald. Partijen spreken de intentie uit om in de toekomst bij incidenten het stakingsmiddel uiterst terughoudend toe te passen en eerst het overleg aan te gaan.

Joop Bakker Paul van Golde Burg Anker Regiodirecteur Noordwest FNV Bondgenoten CNV Bedrijvenbond
Connexxion


06 jan 04 16:03