De Unie


Laatste nieuws
"Niet vooruit lopen op de zaken bij DSM"

Sittard, 6 januari 2004 De Unie is niet blij met de extra onrust die is ontstaan onder de DSM medewerkers naar aanleiding van berichten over mogelijke ontslagen bij het chemieconcern. De mogelijke ontslagen in Zuid-Limburg hebben te maken met een project dat onder de naam Copernicus al enige tijd loopt en waarbij onderzocht wordt of de organisatie efficiënter gevoerd kan worden.

Volgens Uniebestuurder Vian Vonken is het plan Copernicus niets nieuws onder de zon.

Het door FNV Bondgenoten verspreide bericht over mogelijke ontslagen is oude wijn in nieuwe zakken. De uitwerking en implementatie van dit plan had eigenlijk reeds in 2003 zijn beslag moeten hebben maar is door het ongeluk in de melaminefabriek vertraagd. DSM start deze maand het overleg met de vakbonden over het plan Copernicus. Een eerste blauwdruk wordt verwacht per einde januari.

Vonken vindt dat de overlegtafel in eerste instantie de plek is om een kritisch geluid te laten horen. Nu paniek voetbal spelen betekent dat je geen gevoel hebt voor de cultuur van het reguliere overleg. Het heeft volgens Vonken vooralsnog dan ook geen zin om vooruit te lopen op de uitkomsten van het overleg. Een broedende kip moet je niet storen.

dinsdag, 6 januari 2004